Direktlänk till inlägg 4 december 2008

Fy för att klippa klor !

Av Meya - 4 december 2008 20:58


Idag var det tydligen en sådan där "måste dag" igen. Den här gången gällde det "kloklippning". Jag vet vad det gäller när jag får se "den sk klotången". Den gillar jag inte alls, för den gör ont ! Det har mina tidigare erfarenheter lärt mig !

Men för att börja från början. Jag visste inget om vad som skulle hända förrän mellanmatte tog fram något som kallas "munkorg" och satte den på min nos ! Då förstod jag att det skulle komma något hemskt som jag inte gillar alls. I några av mina tidigare hem har jag bl a haft en sådan på mig när det gäller kloklippning. Stormatte sa något till mellanmatte och då tog mellanmatte av "munkorgen". Vad snopen jag blev. Sen såg jag att stormatte tog fram klotången och sa till mig att lägga mig ner med sin bestämda, men rätt lugn röst. Eftersom jag inte ville bråka så gjorde jag som hon sa, om än tveksamt.

Då tog hon min ena baktass och börjad nypa mig i klorna. Men det gjorde inte ett dugg ont ! Då slappnade jag av lite och lät henne ta de andra klorna på baktassen också. Sen tog nästa baktass på samma sätt. Det gjorde inte heller ont !

Sen kom hon till framtassarna och det gillade jag inte alls så jag lyfte huvudet och satte tänderna avvaktande mot hennes hand. Hon sa bara "NEJ MEYA LIGG STILL" med sin lugna bestämda röst och jag låg stilla, men väldigt avvaktande.

Mellanmatte satt bredvid och hjälpte till att hålla tassen då det behövdes. Hon lät lite upphetsad, elelr nervös i sin röst när hon sa "BRA MEYA, DUKTIG FLICKA".

Då sa stormatte något till henne med sin lugna röst och genast blev mellanmattes röst också lugnare. Det var ju inte farligt så här långt tyckte jag. sen plötsligt så slutade stormatte klippa klorna och började klia mig på magen istället. Mmmm det var mysigt. För att hon skulle kunna klia lite mer, så lade jag mig på rygg med framtassarna i luften och stormatte kliade på. Sen helt öförberett tog hon min andra framtass och skulle klippa de klorna. Jag lyfte huvudet igen och lade nosen lite avvaktande mot hennes hand. Matte fortsattte bara prata med sin lugna röst och sa till mig att det inte gör ont alls. Och att dte inte heller kommer att göra ont. jag förstod ju intre vad hon sa, men jag förstod av hennes tonfall att jag bara skulle lita på henne, för det gjorde inte ont alls. Och det var så skönt. Sen när hon tydligen var klar, vet du vad jag fick då ? Jag fick "PIZZA" ! Du kommer väl ihåg mina öveningar med "PIZZA" tidigare. Sedan lät både stormatte och mellanmate så glad och alerta på rösterna och klappade mig massor och sa snälla saker, så jag blev på lite bushumör jag. Men först slukade jag pizzan helt och hållet !

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Meya - 29 april 2011 19:15

Här händer det massor, men matte eller ngn annan berättar inget för er ! Jag kan ju börja med att berätta att vår lilltjej har blivit 7 månader nu och vuxit en hel del. Sedan har det varit påsk, och då var vi hos Carries matte. Jag fick busa med ...

Av Meya - 11 oktober 2010 08:15

Fick gå ända från lizs hem och upp till stallet, de var skoj, gick in i stallet och blev instoppad i en box en stund tillsammans med de där killkompisarna ni vet rätt skoj faktiskt vi lekte mycket i den boxen hehe... sen gick stormatte iväg med mig o...

Av Meya - 9 oktober 2010 20:30

Idag på kvällen fick jag gå långprom. upp till de s.k. säva stallet de var trevligt, fick gå prom. med matte och husse och lill matten (ni vet den lilla nykomligen och nya familjemedlemmen Michaela heter hon visst sött namn va?) + mina hundkompisar o...

Av Meya - 9 oktober 2010 08:00

Idag på morgonen fick jag gå lång lång prom. först fick jag gå med mattes mamma och liz och Puffy till en hage långt ifrån stallet medans liz och Puffy (www.Puffy005.bloggagratis.se) gick in i hagen och leta efter hästarna som de så fint kallade dom ...

Av Meya - 15 augusti 2010 16:45


Ja nu har hon kommit vår nya familjemedlem. Men hon var både liten och skrynklig tyckte jag nog, men luktade gott gjorde hon. Som ni förstår så har en rätt fullt upp då. Tänk allt som denna lilla tjej ska lära sig ! Men ännu är det lite tidigt att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se