Direktlänk till inlägg 17 december 2008

En läxa

Av Meya - 17 december 2008 21:24


Idag genom gick jag ett jättejobbigt prov och lärde mig en läxa, som jag nog inte glömmer på ett tag.

Storhusse höll på med något i köket, han sa till Lillhusse att han "bakade". Jag vet ju inte vad det betyder, men det jag vet är att det efter ett tag i den där varma, och lite läskiga saken, så luktade det så frestande gott att jag knappt kunde härda ut. Jag gick fram flera gånger och sniffade omkring i köket. När Storhusse sedan tog ut den där saken ur den där varma, "ugnen" heter den visst, så var jag först för jag trodde jag skulle få smaka av den. Men icke då. Däremot Storhusse, Lillhusse och Mellanhusse tog för sig. Men det var inte till mig sa Storhusse.

De gick och satte sig i "vardagsrummet" ja där den där burken med bilder och ljud på är, "TVn" kallas den visst.

De var upptagna och då passade jag på, för nu kunde jag inte vänta längre. Så jag tog och hämtade den där väldoftande saken från skärbrädan och började äta upp den. Jag gjorde inget fel - trodde jag.

Storhusse kom ut i köket med en väldig fart och lät jättearg på rösten när han pratade med mig. Jag viftade lite försiktigt på svansen, för jag ville få honom på bättre humör. Han blev bara argare och skällde på mig. Sedan fick jag sitta alldeles själv i ett rum. När jag försökte gå in till min "flock" blev jag bestämt förvisad därifrån. Jag försökte flera gånger. Varje gång blev jag lika bestämt förvisad därifrån - av alla.

Nu började jag förstå att jag nog gjort fel och jag antog att det hade med den där väldoftande saken att göra, den som jag tog utan att ha fått tillåtelse. Jag lade mig på mattan och försökte vara glad varje gång någon kom förbi, men ingen pratade med mig, ingen tittade på mig, ingen klappade mig.

Sen hörde jag Stormattes steg i trappen och for upp. Kanske hon ville hälsa på mig. Förhoppningsvis reste jag mig och mötte henne i dörren. Men hon tog ingen notis om mig utan vände sig direkt till husse och frågade

"Jaså, har hon gjort dumheter nu igen ?" Jag förstår inte vad det betyder, men av någon anledning så förstod Stormatte att jag gjort något jag inte fick.


Senare på kvällen kom det stora provet.

Stormatte tog fram den där väldoftande saken och ställde den en bit framför nosen på mig. Aha tänkte jag, nu ska jag ta den. Men när jag närmade mig den så ställde sig Stormatte ivägen och sa ett väldigt bestämt "NEJ". Jag hajade till, men försökte ändå. Då gick Stormatte närmare mig, och jag kände mig tvungen att backa undan. Sedan förde hon den där väldoftande saken ännu närmare min nos. Återigen försökte jag smaka men trodde jag måste vänta på varsågod, så jag satte mig. Men inget varsågod kom och Stormatte stod kvar, sen flyttade hon sig åt sidan och jag väntade, men trodde det betydde "Varsågod" så jag närmade mig "brödet" som det visst kallades. Genast var Stormatte där och knuffade till mig med knäet, samtidigt som hon sa "NEJ" ännu mer bestämt. Hon puttade "brödet" närmare mig, och närmare mig, och ännu närmare mig. Snart var det nästan precis under min nos. Åhhh vad svårt det var att låta bli att röra det. Då puttade Stormatte "brödet" ännu närmare under min nos, och så nära att jag nästan inte visste vart jag skulle vända mig för att inte lockas.

Till sist gav jag upp, vände mig bort och lade mig ner utan att ens snegla på "brödet". Inte ville jag titta på Stormatte heller. "Brödet" var Stormattes jag ville inte röra det.

Då sa Stormatte att jag var "jätteduktig" med en glad och trevlig röst. Det kändes det bra. Stormatte lät jätteglad och nöjd i rösten och det kändes skönt. Jag fick nästan sitta i hennes knä. Hon pratade och gosade med mig. Så mysigt. Det var det värt.

Jag ställdes inför ett svårt prov, och klarade det !


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Meya - 29 april 2011 19:15

Här händer det massor, men matte eller ngn annan berättar inget för er ! Jag kan ju börja med att berätta att vår lilltjej har blivit 7 månader nu och vuxit en hel del. Sedan har det varit påsk, och då var vi hos Carries matte. Jag fick busa med ...

Av Meya - 11 oktober 2010 08:15

Fick gå ända från lizs hem och upp till stallet, de var skoj, gick in i stallet och blev instoppad i en box en stund tillsammans med de där killkompisarna ni vet rätt skoj faktiskt vi lekte mycket i den boxen hehe... sen gick stormatte iväg med mig o...

Av Meya - 9 oktober 2010 20:30

Idag på kvällen fick jag gå långprom. upp till de s.k. säva stallet de var trevligt, fick gå prom. med matte och husse och lill matten (ni vet den lilla nykomligen och nya familjemedlemmen Michaela heter hon visst sött namn va?) + mina hundkompisar o...

Av Meya - 9 oktober 2010 08:00

Idag på morgonen fick jag gå lång lång prom. först fick jag gå med mattes mamma och liz och Puffy till en hage långt ifrån stallet medans liz och Puffy (www.Puffy005.bloggagratis.se) gick in i hagen och leta efter hästarna som de så fint kallade dom ...

Av Meya - 15 augusti 2010 16:45


Ja nu har hon kommit vår nya familjemedlem. Men hon var både liten och skrynklig tyckte jag nog, men luktade gott gjorde hon. Som ni förstår så har en rätt fullt upp då. Tänk allt som denna lilla tjej ska lära sig ! Men ännu är det lite tidigt att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se