Direktlänk till inlägg 18 december 2008

En Träningspromenad !

Av Meya - 18 december 2008 20:55


Ahh nu är det dags för promenad tror jag, för Stormatte tar på sig Jackan ! Härligt !

Javisst blev det promenad, och en jobbig sådan. För även här lade Stormatte in träningsmoment för mig. Denna gång gällde det för mig att följa henne och gå bredvid henne utan att dra i kopplet. Det förstod jag först efter en stund. För varje gång jag gick före Stormatte så ryckte det till i kopplet så jag kom av mig och paff gick bredvid henne. Det ska väl erkännas att jag var väldigt okoncentrerad till en början. Men efter att Stormatte gått med mig ett bra tag och valt ut en äng att träna på, så insåg jag att det var bäst att lyssna och följa henne lugnt bredvid. Då räckte dte med att Stormatte stannad etill eller saktade farten så gjorde jag detsamma och stannade bredvid henne. Då sa Stormatte "Duktig tjej" med vänlig röst.

Stormatte tränade med kommandona :

"Hopp" (då hoppade vi över ett parkeringsstaket - ja Stormatte också ).

"Ligg" (då jag måste lägga mig på marken ordentligt), jag vet vad det betyder, så att genomföra det var inget problem.

"Hit" (då satte matte mig och lämnade mig så långt kopplet räckte till - varpå jag skulle sitta kvar och sedan komma mnär hon ropade på mig).

"Fot" (då jag skulle följa Stormatte oavsett i vilken riktining och tempo hon förflyttade sig) samt

"Sitt" (det vet jag absolut vad det är för det ska jag numera göra varje gång innan jag går ut genom dörren, fram till matskålen då det är middag, innan vi går över vägen osv).

Det var en jobbig promenad det här. Men den var faktiskt riktigt rolig också, för vi var ute länge.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Meya - 29 april 2011 19:15

Här händer det massor, men matte eller ngn annan berättar inget för er ! Jag kan ju börja med att berätta att vår lilltjej har blivit 7 månader nu och vuxit en hel del. Sedan har det varit påsk, och då var vi hos Carries matte. Jag fick busa med ...

Av Meya - 11 oktober 2010 08:15

Fick gå ända från lizs hem och upp till stallet, de var skoj, gick in i stallet och blev instoppad i en box en stund tillsammans med de där killkompisarna ni vet rätt skoj faktiskt vi lekte mycket i den boxen hehe... sen gick stormatte iväg med mig o...

Av Meya - 9 oktober 2010 20:30

Idag på kvällen fick jag gå långprom. upp till de s.k. säva stallet de var trevligt, fick gå prom. med matte och husse och lill matten (ni vet den lilla nykomligen och nya familjemedlemmen Michaela heter hon visst sött namn va?) + mina hundkompisar o...

Av Meya - 9 oktober 2010 08:00

Idag på morgonen fick jag gå lång lång prom. först fick jag gå med mattes mamma och liz och Puffy till en hage långt ifrån stallet medans liz och Puffy (www.Puffy005.bloggagratis.se) gick in i hagen och leta efter hästarna som de så fint kallade dom ...

Av Meya - 15 augusti 2010 16:45


Ja nu har hon kommit vår nya familjemedlem. Men hon var både liten och skrynklig tyckte jag nog, men luktade gott gjorde hon. Som ni förstår så har en rätt fullt upp då. Tänk allt som denna lilla tjej ska lära sig ! Men ännu är det lite tidigt att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se