Direktlänk till inlägg 27 december 2008

En nyttig promenad - sa Stormatte

Av Meya - 27 december 2008 11:16


Ja det blev en ordentlig promenad idag på förmiddagen. Jag trodde ju det skulle vara en av mina vanliga rastningspromenader, men se det blev det inte. För så fort jag kom ut på vår vanliga gångväg så vek Stormatte av från den och begav sig ut i terrängen. Det fanns inte ens en stig att följa.

Ahhh tänkte jag, mycket flera spännande dofter att utforska tänkte jag och började dra i kopplet ! Men icke då. Genast sa Stormatte "NEJ Meya" "FRAMÅT" !

Vad snopen jag blev. Jag förstod inte riktigt vad hon menade, men när hon visade med handen att jag skulle gå framåt bara, då fattade jag rätt snabbt. Ok tänkte jag gå framåt före Stomatte, det kan ju inte vara så svårt. Så jag gick före henne, men varje gång jag stannade för att lukta på en intressant sak, så sa Stormatte "FRAMÅT" med en bestämd ton.

Så jag kom av mig och fortsatte framåt ett tag till, innan jag hittade en annan spännande doft.

Genast när jag ville sniffa där så säger Stormatte i samma bestämda ton "FRAMÅT MEYA" så då gick jag framåt före Stormatte.

Det upprepades några gånger till innan jag insåg att det var bättre att bara gå framåt tills matte sa något annat.

Så sagt och gjort, så blev det. "Duktig tjej" säger Stormatte då. Jag visste ju inte vad det betyder, men jag hörde att hon var vänlig, så det var nog något bra.

Vad som var ännu roligare då, var att Stormatte släppte ut "kopplet" längre och längre tills jag var en bra bit före henne. Det var ju rätt trevligt, så jag fortsatte tills matte sa "Duktig tjej, nu räcker det", och bara lugnt samlade in kopplet igen. Sen klappade hon om mig och sa att jag var "duktig".

Jag vet ju som sagt inte vad det betyder, men jag gillar tonfallet, det låter vänligt så jag förstår att jag gjorde det bra.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Meya - 29 april 2011 19:15

Här händer det massor, men matte eller ngn annan berättar inget för er ! Jag kan ju börja med att berätta att vår lilltjej har blivit 7 månader nu och vuxit en hel del. Sedan har det varit påsk, och då var vi hos Carries matte. Jag fick busa med ...

Av Meya - 11 oktober 2010 08:15

Fick gå ända från lizs hem och upp till stallet, de var skoj, gick in i stallet och blev instoppad i en box en stund tillsammans med de där killkompisarna ni vet rätt skoj faktiskt vi lekte mycket i den boxen hehe... sen gick stormatte iväg med mig o...

Av Meya - 9 oktober 2010 20:30

Idag på kvällen fick jag gå långprom. upp till de s.k. säva stallet de var trevligt, fick gå prom. med matte och husse och lill matten (ni vet den lilla nykomligen och nya familjemedlemmen Michaela heter hon visst sött namn va?) + mina hundkompisar o...

Av Meya - 9 oktober 2010 08:00

Idag på morgonen fick jag gå lång lång prom. först fick jag gå med mattes mamma och liz och Puffy till en hage långt ifrån stallet medans liz och Puffy (www.Puffy005.bloggagratis.se) gick in i hagen och leta efter hästarna som de så fint kallade dom ...

Av Meya - 15 augusti 2010 16:45


Ja nu har hon kommit vår nya familjemedlem. Men hon var både liten och skrynklig tyckte jag nog, men luktade gott gjorde hon. Som ni förstår så har en rätt fullt upp då. Tänk allt som denna lilla tjej ska lära sig ! Men ännu är det lite tidigt att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se