Alla inlägg under december 2008

Av Meya - 24 december 2008 15:58


Idag åkte vi bil någonstans.

När vi kom fram, jag antog det eftersom vi stannade, så ville jag fort komma ur "bilen". Men Stormatte sa till mig att "lugna ner mig lite".

Men det var inte så lätt, för så fort hon öppnade "bildörren" så kastades en mycket välbeklant lukt mot mig. Det luktade som mina kompisar, ja i alla fall några av dem ! Var de här de med ?

Sedan när jag klev ur "bilen" så kände jag igen mig och jag visste precis vart jag ville nu ! Jag ville till hagen där jag fick leka med dem ! Så jag drog i kopplet, men jag tror nog Stormatte blev lite irriterad för hon sa i skarpare ton "LUGNA NER DIG, MEYA" först lyssnade jag inte, då fick jag ett ryck i kopplet eller om det var så att jag första saktade ner och sedan drog i kopplet igen, jag vet inte vilket. Men det fick mig i vilket fall som helst att sakta farten lite.

Sedan släppte Stormatte mig i hagen ! Och jag for in med en väldig fart !

WOW får, dem skulle jag jaga lite. De sprang en stund när jag skällde på dem, men sedan brydde de sig inte. Trist, men det var samma visa senast jag var här och ville busa med dem. De brydde sig inte !

Så jag såg mig om efter min lekamrat ! Jippeee där kom han ! En stor lurvig hund lika busig som jag. Gissa om vi for runt. Vi hade jätteskojigt ! Dessutom var vi båda glada att träffas igen, för det var längesedan sist. Vi lekte och vilken julafton det blev ! Här fanns också "lillungen", ja hon är bara en valp,  8 månader gammal säger hon.Men hon var inte mes oss ute och lekte. Men jag visste ju att hon var där, någonstans.

Efter en stund var jag och min kompis lite trötta och varma. Så vi varvade ner litegrand. Snart kom "Storhusse" och "Gammelmatte" (ja jag kallar henne så för hon är lite gammal, men väldigt bestämd) och de tog med oss in i huset.

Där var det flera människor och efter en stund kom mina tidigare "Stormattar" (4 st) plus "Lillmatte" ( 1 st). Då blev jag glad att få hälsa på dem. De var glada de med. Hade de haft svans så tror jag att den skulle vifta rätt mycket.

Jag, "min kompis" samt "lillungen", fick varsitt "prassligt" paket ! Jag öppnade mitt meddetsamma. Jag visste ju hur man gjorde.

Men "min kompis" och "lillungen" fick jag hjälpa lite på traven. Har de aldrig öppnat "paket" förr månne ?

Nej sa min kompis, och "lillungen" sa att hon visste knappt vad de var.

Men när de fått lite hjälp så insåg de vad de kunde ha missat. För däri låg varsitt "ben" att tugga på. De blev jätteglada. Jag med naturligtvis. Men jag ville ha flera. Dock fick jag inget mer "paket" eller "ben". Sen roade vi oss med dem ett tag innan det var dags för att busa en stund igen ! Ja nog blev det "en julafton" för mig med som Stormatte uttryckte det. Jag förstod inte vad hon menade. Men jag hade haft en rolig dag och kväll och halv natt tyckte jag. Det räckte för mig.


ANNONS
Av Meya - 24 december 2008 13:27


Ja jag visste inte vad "julafton" betydde, men jag fick veta vad det innebar i år !

Först packade storhusse och Stormatte en massa "kassar" med prassliga saker. Sen bar de ut dem. Sen kom Mellanmatte in och hämtade mig ! Ahh promenad tänkte jag ! Icke då, jag misstog mig.

Istället går vi ut till något som kallas "bilen" och där sitter alla andra "flockmedlemmar" i min flock och väntar tydligen. Stormatte sätter sig i framsätet, och sedan ska jag få plats vid hennes fötter på golvet !

Okej, det blir nog trångt tänker jag, men det går, dock fick jag bara sitta.

Ligga ner var inte att tänka på ! Sen börjar "bilen" att röra på sig.

Jag ser hur saker far förbi utanför och jag börjar tycka det känns obehagligt, så jag rör lite oroligt på mig.

Men Stormatte öppnar fönstret lite så jag får frisk luft och då känns det genast mycket bättre. Sen går resten av resan bra.

Vi reser inte alltför länge. Stormatte sa att det tog 45 minuter bara.


ANNONS
Av Meya - 23 december 2008 12:41


Idag var Stormatte och jag på en skön promenad. Det var friskt ute och blåste lite. Det luktade snö tyckte jag, men såg ingen.

Vi tog den vanliga svängen till en början.

Sedan svängde plötsligt Stormatte av från stigen och gick ner i "en dalgång" som finns hos oss. Där har jag aldrig varit förut, så det var spännande. Här luktade det så gott av olika sorters djur.

Jag fick vittring av en hare - tror jag det var, och ville gärna följa det spåret. Men se det fick jag inte, förmodligen för att Stormatte inte är särskilt snabb av sig och inte skulle hinna med mig om jag satte riktig fart. Hon vill ju som jag helst vara med flocken och jaga inte ensam - antar jag i alla fall. Och resten var ju inte med här just nu. Jag får väl försöka berätta för dem och "tipsa dem" om en ev skojig jakt.


Av Meya - 22 december 2008 18:52


Idag stängde Stormatte in sig i "Masters Bedroom". Sedan satt hon där och prasslade med något.

Plötsligt hörde jag något "pipa" och rusade fram till dörren. Där ställde jag mig och gnällde. "Tyst" sa Stormatte. Men den lät ju så spännande det där som pep, och jag visste ju inte vad det var, så naturligtvis måste jag tala om att jag ville se den !!!!

Men icke då. Nu var det tyst igen, bortsett från prassel. Så jag lade mig utanför dörren för att inte missa något. Sen tog det en lång stund innan dörren öppnades och Stormatte kom ut !

Då hade hon en påse med sig med en massa prassel. Och vet ni vad hon gjorde med den ? Jo hon plockade ut några prassliga saker och lade framför mig. Jag luktade noga på dem, och lade tassen lite försiktigt på var och en av dem. Men ingen lät något. Jo förresten där kom ett litet svagt ljud, men hur jag än försökte igen så hittade jag det inte igen. Vart kom det från ?

Men Stormatte passade naturligtvis på att ta fram den däringa "blixtrande saken" som hon ibland plockar fram. Eller egentligen rätt ofta när jag dyker upp eller gör något spännande.Av Meya - 21 december 2008 22:21


Idag säger Stormatte att det är 4 Advent. Jag vet inte vad det betyder, men de hade i alla fall "ljus" tända på bordet när de åt middag idag. Själv fick jag inte äta samtidigt, men en stund efter dem. Helst hade ju jag velat sitta vid bordet och äta med dem.

Jag försökte lägga huvudet på bordet bredvid Lillhusse för han är snäll och brukar "tappa" lite på golvet till mig. Men Stormatte såg mig och sa bara "Nej Meya, du vet att du inte får tigga".

Jag vet inte vad det betyder, men tonfallet hon hade sa mig att jag inte skulle vara där just då. Så jag gick och lade mig istället.

När Storhusse sedan ropade på mig, så kom jag som ett skott. Då sa han till mig att "sitta", och det är klart att jag gjorde det. Då lade Storhusse en godis på min "näsa" och jag fick inte ta den. Nedrans också. Jag försökte ändå att ta den, men då sa Storhusse

"NEJ, stilla sa jag".

Så jag gjorde så, sen så sa han

"Varsågod"

då fångade jag godbiten i munne två av gångerna. Men de övriga missade jag allihopa. Antar att vi övar mer. Japp det gjorde vi. Kul !


Av Meya - 20 december 2008 22:23


Idag hade jag dragkamp med Mellanhusse. Han var rätt stark, men jag gav honom lite att ta i för. Jag är nämligen också stark.

Vi hade jätteskoj, och det var lite tråkigt när Storhusse efter ett tag sa att vi skulle lugna ner oss, jag och Mellanhusse. Det var nämligen matdags.

Men roligt hade vi, den stund det varade.

Hoppas ni haft en bra dag. Själv känner jag mig lite lagom slö just nu så jag ska nog vila en stund på maten.Av Meya - 19 december 2008 23:33


Ja det blev det idag. Men jag kan den nu så jag visste vad som förväntades av mig. De som inte redan vet det kommer att förstå då de läst min blogg, att jag gillar nästan all sorts godis. Men det jag bjöds på idag var en ny smakupplevelse. Men det var friskt och gott må ni tro. Prova själv får du se om inte du tycker samma sak.

Storhusse gav mig en "Sök - lektion" idag.

Han hade gömt 3 goditar på olika ställen. Jag hittade  dem rätt fort. Storhusse hade gömt "clementin - klyftor" lite varstans som jag skulle leta reda på. Den första var väl sådär, den andra var riktigt god och den tredje var jättefrisk och god. Den fjärde, ja den ser ni ju själva vad han gjorde med. Men jag har härmed fått en ny favvo frukt - CLEMENTIN.

Den är riktigt god ska du veta.Av Meya - 18 december 2008 22:52


Ja ni, nu tycks det närma sig sovdags för Stormatte och Storhusse börjar gå omkring och plocka undan och Stormatte har tagit på sig nattkläderna. Storhusse kliver i skorna och jag gissar att det betyder sen kvällspromenad. Japp det blir det för jag får följa med. Härligt - nu ska vi ut på promenad !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se