Alla inlägg under december 2008

Av Meya - 18 december 2008 20:55


Ahh nu är det dags för promenad tror jag, för Stormatte tar på sig Jackan ! Härligt !

Javisst blev det promenad, och en jobbig sådan. För även här lade Stormatte in träningsmoment för mig. Denna gång gällde det för mig att följa henne och gå bredvid henne utan att dra i kopplet. Det förstod jag först efter en stund. För varje gång jag gick före Stormatte så ryckte det till i kopplet så jag kom av mig och paff gick bredvid henne. Det ska väl erkännas att jag var väldigt okoncentrerad till en början. Men efter att Stormatte gått med mig ett bra tag och valt ut en äng att träna på, så insåg jag att det var bäst att lyssna och följa henne lugnt bredvid. Då räckte dte med att Stormatte stannad etill eller saktade farten så gjorde jag detsamma och stannade bredvid henne. Då sa Stormatte "Duktig tjej" med vänlig röst.

Stormatte tränade med kommandona :

"Hopp" (då hoppade vi över ett parkeringsstaket - ja Stormatte också ).

"Ligg" (då jag måste lägga mig på marken ordentligt), jag vet vad det betyder, så att genomföra det var inget problem.

"Hit" (då satte matte mig och lämnade mig så långt kopplet räckte till - varpå jag skulle sitta kvar och sedan komma mnär hon ropade på mig).

"Fot" (då jag skulle följa Stormatte oavsett i vilken riktining och tempo hon förflyttade sig) samt

"Sitt" (det vet jag absolut vad det är för det ska jag numera göra varje gång innan jag går ut genom dörren, fram till matskålen då det är middag, innan vi går över vägen osv).

Det var en jobbig promenad det här. Men den var faktiskt riktigt rolig också, för vi var ute länge.


ANNONS
Av Meya - 18 december 2008 17:15


Jag tror Stormatte har fått fnatt idag. Det har blivit en hel massa träningsmoment av olika slag. Nu har hon och jag lekt/tränat inomhus med att jag ska leta reda på godis som hon gömt på olika håll.

Först skulle jag leta godis på golvet.


ANNONS
Av Meya - 18 december 2008 17:10


Sen fick jag leta mer Godis på golvet. Den här gången sa Stormatte "Sök" och jag försökte förstå henne. Så mycket förstod jag som att jag skulle leta något, för hon pekade på köket och sa lite peppande "Sök Meya". Så jag for som en dammsugare över golvet. Och jag hittad emer Godis, denna gång undre en "tidning" som det tydligen hette.Av Meya - 18 december 2008 17:05


Sen visade hon mig återigen till köket och upprepade "Sök". Nu började jag fatta vad hon ville, så jag ner med nosen och började frenetiskt leta runt i köket. Ahh där fångade jag upp en svag lukt av Godis. Närmare bestämt Morot. Den var under vanten. Men jag hittade den.Av Meya - 18 december 2008 17:00


Ännu en gång sa Stormatte "Sök" och jag som nu visste att det betydde gottis sprang runt i köket på måfå, men jag hittade inget.

Men tydligen hade jag inte ansträngt och engagerat mig tillräckligt. För när jag verkligen började söka med nosen, då fångade jag upp en lukt av Gott godis. Men vart var den ? Jag svepte som en dammsugare runt mattan men kunde inte komma på , förrän plötsligt när jag "lyfte" på mattan så kom jag åt den sista godisbiten. Smarrigt värre. Och så kul det var ! Både Stormatte och jag gillade att leka så här.Av Meya - 18 december 2008 14:40


Ja idag var det ockspå en dag med ett tufft träningspass. Den här gången var det Storhusse som bestämde träningspasset. Jag låg som vanligt i köket och såg att han åt på något och blev ju lite sugen jag med. Men när jag frågade så sa Storhusse "NEJ Meya" "Inte tigga". Så jag lade mig ner och lyssnade mest på vad de i vardagsrummet gjorde. Sedan gick jag och tittade efter. När jag kom tillbaka var Storhusse tråkig och satt vid datorn, så jag lade mig ner vid hans fötter, som vanligt.

Då tar Storhusse fram något ur en "kakburk" som luktar jättegott, och vet ni, han lägger det på min tass! Hur ska jag göra nu tänkte jag och tittade frågande på Storhusse.

"Nej Meya, inte röra" sa han då i en vänlig men rätt bestämd ton, så jag lät den där godsaken ligga där på tassen. Då kommer Stormatte med kameran förstås, och då passar jag på att försöka ta den där godbiten. Men Storhusse var vaksam. "NEJ MEYA" "Inte röra den" säger han i en mycket bestämd ton. Matte fotar och vet ni vad Storhusse gör då ? Jo utöver att locka mig med en "pepparkaka" ja den hette visst så den där godbiten, så lägger han en saftig "lussebulle" framför mina tasssar.

Nej tänker jag, nu orkar jag snart inte mer. Det är så svårt, så svårt att inte äta upp de där godsakerna. Men eftersom Storhusse och Stormatte bestämmer, så gör jag som de säger. Stormatte fotar det också.

Sen äntligen får jag ett varsågod. ÅH vad glad jag blir, men för att vara riktigt säker så sneglar jag på Storhusse och han säger "VARSÅGOD"  i en vänlig ton så då förstår jag att jag faktiskt får ta den där "Pepperkakan".

"Lussebullan" den tog Storhusse själv han. Sen får jag en till "Pepparkaka" vad glad jag blir.


Av Meya - 17 december 2008 21:24


Idag genom gick jag ett jättejobbigt prov och lärde mig en läxa, som jag nog inte glömmer på ett tag.

Storhusse höll på med något i köket, han sa till Lillhusse att han "bakade". Jag vet ju inte vad det betyder, men det jag vet är att det efter ett tag i den där varma, och lite läskiga saken, så luktade det så frestande gott att jag knappt kunde härda ut. Jag gick fram flera gånger och sniffade omkring i köket. När Storhusse sedan tog ut den där saken ur den där varma, "ugnen" heter den visst, så var jag först för jag trodde jag skulle få smaka av den. Men icke då. Däremot Storhusse, Lillhusse och Mellanhusse tog för sig. Men det var inte till mig sa Storhusse.

De gick och satte sig i "vardagsrummet" ja där den där burken med bilder och ljud på är, "TVn" kallas den visst.

De var upptagna och då passade jag på, för nu kunde jag inte vänta längre. Så jag tog och hämtade den där väldoftande saken från skärbrädan och började äta upp den. Jag gjorde inget fel - trodde jag.

Storhusse kom ut i köket med en väldig fart och lät jättearg på rösten när han pratade med mig. Jag viftade lite försiktigt på svansen, för jag ville få honom på bättre humör. Han blev bara argare och skällde på mig. Sedan fick jag sitta alldeles själv i ett rum. När jag försökte gå in till min "flock" blev jag bestämt förvisad därifrån. Jag försökte flera gånger. Varje gång blev jag lika bestämt förvisad därifrån - av alla.

Nu började jag förstå att jag nog gjort fel och jag antog att det hade med den där väldoftande saken att göra, den som jag tog utan att ha fått tillåtelse. Jag lade mig på mattan och försökte vara glad varje gång någon kom förbi, men ingen pratade med mig, ingen tittade på mig, ingen klappade mig.

Sen hörde jag Stormattes steg i trappen och for upp. Kanske hon ville hälsa på mig. Förhoppningsvis reste jag mig och mötte henne i dörren. Men hon tog ingen notis om mig utan vände sig direkt till husse och frågade

"Jaså, har hon gjort dumheter nu igen ?" Jag förstår inte vad det betyder, men av någon anledning så förstod Stormatte att jag gjort något jag inte fick.


Senare på kvällen kom det stora provet.

Stormatte tog fram den där väldoftande saken och ställde den en bit framför nosen på mig. Aha tänkte jag, nu ska jag ta den. Men när jag närmade mig den så ställde sig Stormatte ivägen och sa ett väldigt bestämt "NEJ". Jag hajade till, men försökte ändå. Då gick Stormatte närmare mig, och jag kände mig tvungen att backa undan. Sedan förde hon den där väldoftande saken ännu närmare min nos. Återigen försökte jag smaka men trodde jag måste vänta på varsågod, så jag satte mig. Men inget varsågod kom och Stormatte stod kvar, sen flyttade hon sig åt sidan och jag väntade, men trodde det betydde "Varsågod" så jag närmade mig "brödet" som det visst kallades. Genast var Stormatte där och knuffade till mig med knäet, samtidigt som hon sa "NEJ" ännu mer bestämt. Hon puttade "brödet" närmare mig, och närmare mig, och ännu närmare mig. Snart var det nästan precis under min nos. Åhhh vad svårt det var att låta bli att röra det. Då puttade Stormatte "brödet" ännu närmare under min nos, och så nära att jag nästan inte visste vart jag skulle vända mig för att inte lockas.

Till sist gav jag upp, vände mig bort och lade mig ner utan att ens snegla på "brödet". Inte ville jag titta på Stormatte heller. "Brödet" var Stormattes jag ville inte röra det.

Då sa Stormatte att jag var "jätteduktig" med en glad och trevlig röst. Det kändes det bra. Stormatte lät jätteglad och nöjd i rösten och det kändes skönt. Jag fick nästan sitta i hennes knä. Hon pratade och gosade med mig. Så mysigt. Det var det värt.

Jag ställdes inför ett svårt prov, och klarade det !


Av Meya - 17 december 2008 13:51


Ja det blir det nog idag. Alla i familjen verkar vara där de ska, och själv låg jag och slappade bland skorna !

Stormatte springer omkring emellannåt och hämtar "kaffe", Storhusse läser tidningen och dricker te. Mellanhusse drog iväg till "skolan" i en väldig fart då Stormatte lade an en arg ton till honom. Lillhusse är i "skolan" och Mellanmatte snackade imorse om att hon skulle till "jobbet".Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se