Alla inlägg under december 2008

Av Meya - 14 december 2008 19:08


Idag var jag ute en bra stund med Storhusse på eftermiddagen. När vi kom in igen så var Stormatte och Lillhusse inte kvar hemma, de hade gått ut någonstans. Jag kände doften av dem redan i trappuppgången.

Storhusse låste dörrarna och sedan gick han också ! Nu var jag helt ensam hemma. Det kändes väldigt konstigt. Jag försökte öpnna dörren för att få lite sällskap och lite kul med "marsvinen", men se det gick inte för sig. Det var låst till dem. Jag försökte och jag försökte, men nej det gick inte att komma in. Jag beklagade mig lite, men tröttnade eftersom ingen hörde mig så jag gick och lade mig igen på favvomattan. Ja det var väl bara och vänta tills de kom tillbaka igen.


ANNONS
Av Meya - 14 december 2008 09:47


Klockan 9 väcktes jag av lillhusse som hade bråttom upp att se på "adventskalendern". Han tycker den är lite tråkig men han vill veta vilken lucka som ska öppnas. Storhusse och Stormatte har inte stigit upp än, men de är påväg hör jag.

Själv börjar jag bli lite hungrig, ska se om jag hittar ngt i min skål kanske. Nähä inte det.

Kanske lillhusse kan bjuda på något ? Så jag går fram till honom och buffar på honom.

"Näe Meya vad gör du", säger han i en förebrående ton sådär som bara 6 åringar kan, medan han äter en smörgås. Jag tittar lite på honom och lägger mig sen på mattan i vardagsrummet och inväntar Storhusse eller Stormatte.

Ahh där kommer de. Stormatte har redan kläderna på sig och inom några sekunder går vi ut. Härligt att få sträcka lite på benen och ta en nypa luft. Det blev ingen långpromenad, bara sån där rastning som det kan vara ibland. Sen kom jag in och då hade Storhusse fixat "FRUKOST" Härligt !

Men vad nu när jag skulle ta för mig så sa Stormatte:

"Nej Meya - sitt ner !"

Javisst ja jag ska ju sitta innan jag får gå och äta. Jag glömde bort mig. Sorry. Ska skärpa mig !ANNONS
Av Meya - 13 december 2008 18:47


Idag hade visst Stormatte bestämt sig för ett träningspass med mig. Det blev väldigt jobbigt, för samtidigt som jag skulle lyssna på henne, så kom en massa hundar förbi med jämna mellanrum, och då måste jag ju kolla in dem. Den första hunden vi mötte var en ung hund och hon sa inte mycket. Men jag blev lite irriterad och fräste till henne.

Då blev matte arg på mig och lät väldans bestämd på rösten så jag tyckte det var bäst att lyssna.

Nästa hund vi mötte var en stor svart hane. Han var jättearg och hans husse sa inte till honom alls. Han bara skulle bråka på mig och naturligtvis svarade jag och blev irriterad. Då lät Stormatte riktigt arg på rösten, så jag gjorde som hon sa gick snällt bredvid henne och blängde bara på den där andra hunden. Men raggen på mig var rest för jag var rätt osäker på den där hunden. Sen fortsatte vi vår promenad under "nådiga former". Jag kände att Stormatte var irriterad, men jag förstod inte riktigt varför. Vi gick in i en stor hage, det var staket runt hela den, och där fick jag sniffa runt lite. Stormatte var lugnare nu men det kändes som hon hade bestämt sig för något.  Stormatte tycktes ha bestämt sig för att låta mig jobba lite idag. Så vi satte igång. Det blev "dressyrträning" för hela slanten.

Det var "sitt", "fot", "ligg", "stanna", "hit" och sen om igen. Stormatte svängde åt alla möjliga håll och ibland sprang hon ifrån mig så det var inget annat att välja på än att följa med i hennes tempo. Jag visste bara vad vissa av orden hon sa betydde. Men ibland ville jag bara inte lyssna på henne fast jag visste vad de betydde de ord hon sa. Då kom en korrigering och ett ryck i kopplet. När jag i ren häpenhet satte mig, så fick jag en ordentlig klapp och med en trevlig röst sa matte att jag "var duktig". Jag tolkade det som att jag gjort något bra. Så när jag visade att jag lyssnade så fick jag ännu mer "bra". Det kändes inte så dumt.

Då var det roligt.

När vi kom hem var jag rätt trött i huvudet och Stormatte lät också nöjd med mina framsteg. Väl hemma fick jag en morot det är gott, och även vatten, för jag var så törstig.


Av Meya - 13 december 2008 12:40


Ska vi sluta leka redan. Jag som så gärna letar godis. Men matte sa att det räckte nu så då får jag väl acceptera det. Men kanske jag kan inbjuda henne till lite mer lek om en stund ? Jag ska se om jag kan fundera ut något bra. För korvbitarna jag letade reda på var riktigt goda !Av Meya - 13 december 2008 12:10


Idag hade vi lite roligt jag och Stormatte. Storhusse och Lillhusse skulle träffa "tomten". Jag vet inte vem det är, men tydligen är det någon som alla barn/valpar träffar till Jul. Medan de var och träffade den där tomten, så lekte matte "Hitta godis" med mig. Den leken gillar jag.

"Hitta godis" innebär som jag berättat i ett tidigare inlägg att någon av mattarna eller hussarna gömmer godis, som jag sen ska leta reda på. Det är ju en baggis för mig som har en bra nos. Men tydligen tycker i alla fall Stormatte och Storhusse att det är roligt att leka den leken. De påstår att jag "tränar hjärnan" vem nu det är. Den enda jag vet att jag tränar det är matte som får springa omkring och gömma godiset, medan jag sitter utanför en stängd dörr och väntar.


Men vi hade jätteskoj Stormatte och jag. Och jag var snabb må du tro.Av Meya - 13 december 2008 11:24


Här hörs det med jämna mellanrum nämna "lucia". Vet ni vad det är ? Ja själv har jag inte en aning, men jag antar att det har med en sak som är relativt tung och har lysande små lampor på sig. Vår är dessutom klädd i det där som kallas "glitter". Det har jag kommit i kontakt med i ett tidigare inlägg.
Stormatte tränade mig i att sitta stilla med den på huvudet. Undrar varför. Förmodligen för att hon tyckte jag passade i den - vad vet jag ?

I o f är jag ju rätt fin i den, men ändå.


Av Meya - 12 december 2008 23:35


Det är så lugnt här just nu. Det är bara Storhusse, Stormatte och Lillhusse hemma. Både Mellanmatte och Mellanhusse har gått till "några kompisar". Rätt skönt faktiskt. Lillhusse fick några xtra pussar på näsan av mig idag. Han bara skrattade och sa att det "kittlades".


Idag på kvällen tog Stormatte med mig på en riktigt lång och spännande promenad. Det regnade en hel del, men jag brydde mig inte och Stormatte tycktes inte ha något emot det hon heller. Hon bara traskade på i lagom lugn takt. Vi började hemikring som vi brukar. Sedan fortsatte vi förbi "rasthagen" jag besökte för några dagar sedan.

Plötsligt kom vi in på en "stig" (kallas det visst) där jag "joggat" med Mellanmatte.

Den följde vi länge och jag fick nosa omkring hur mycket jag ville. Det var så skönt. Allt luktar ju så spännande, så det känns bra att få ta in dofterna i lugn och ro ibland.

Sen kom vi närmare "centrum" påstod matte - vem nu "centrum" är. Där fick jag syn på ett gäng Stormattar och några med hundar. Naturligtvis ville jag hälsa på dem. De var ute på en lucianattpromenad tillsammans berättade en av hundarna - en golden retriver. Det var flera stycken mattar och några hussar där, men bara ett fåtal hundar. Min Stormatte och jag följde med dem en sväng innan vi vände hemåt.Av Meya - 12 december 2008 17:08


Idag var jag ensam hemma med bara Storhusse och Lillhusse.

Storhusse höll på med något som luktade så gott så det bara vattnades i munnen, medan Lillhusse såg på film eller lekte med sina saker.

Stormatte och Mellanhusse hade försvunnit iväg med varsin kasse. Storhusse sa att de skulle på "gymmet". Fortfarande har jag inte träffat den här "gym" eller "gymmet" som han/hon tydligen kallas. Så jag vet inte hur han/hon är.

Medan husse läste tidningen så kollade jag in det där väldoftande som var i ugnen. Jag satt och tittade på den länge, men inget hände. När husse sedan tog ut den, så kunde jag inte låta bli att försöka smaka.

"AJ" den brändes och jag blev lite rädd för den, för den där saken som Storhusse kunde ta i, men inte jag. Den var varm och det sved lite på nosen. Men fortfarande luktade det så gott.

Efter ett bra tag så kom Stormatte och Mellanhusse hem och Storhusse luktade vått och gott, men Stormatte luktade inte lika gott. Hon luktade som om hon jobbat hårt, ja så där som männskor brukar lukta då. Hon gick in till "badrummet" där jag minns att jag badat också, och kom ut våt och luktade sött. Jag sniffade en stund på henne också.

Efter en stund kom det ännu en människa som jag träffat förut. Hon luktade också som om hon jobbat hårt men med en blandning av hund och katt från kläderna.

Jag blev jätteglad att se henne igen, försökte hoppa för att hälsa. Men sen kom jag ihåg mig lite från förra gången då hon hälsade på, jag fick inte hoppa på henne, för då lät hon arg. Så jag sprang runt henne istället och väntade på att hon skulle hälsa. Men när hon inte gjorde det så satte jag mig bara ner och funderade. Då klappade hon mig och hälsade på mig.

Aha tänkte jag och satte mig igen. Samma sak hände - då klappade hon mig. Rätt mysigt faktiskt.

När de duschat (det heter så tydligen när man kommer ut från badrummet och är våt) så satte vi oss ner, eller de satte sig ner för att äta.

Jag satt också, men jag fick inget. Men jag var nära bordet för det luktade så gott där. Men det fick jag inte för Stormatte, så jag la mig i hallen istället.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se