Alla inlägg under december 2008

Av Meya - 8 december 2008 21:47


Ja ikväll hade vi en myskväll Storhusse, jag och Stormatte. De såg på en ruta med rörliga bilder och en massa ljud och jag fick ligga på gosmattan och vara med jag också. Men jag fick inte "tjuvkika" på matte med bedjande ögon, soffan verkade ju rätt lockande, så jag försökte allt övertala dem att få vara med i den. Men inte med framgång. Hårt för en hund.

De åt de ngt som luktar spännande och när jag fick smaka så var det salta platta saker, jag tror Stormatte kallade det för "chips". Det var gott. Och vet ni - jag fick äta upp resterna i "chipspåsen". Inte alls dumt. Men jag blev väldigt törstig så jag var tvungen att lämna dem ensamma emellanåt och dricka lite vatten. Men oftast passade jag på då en av dem gick ut de med. Då fick vi sällskap och jag missade inget - tror jag i alla fall.


ANNONS
Av Meya - 8 december 2008 19:52


Storhusse och jag tog en promenad idag vid lunchtid - i alla fall sa matte att vi inte skulle vara borta så länge för det var snart dags att äta lunch. Det var skönt. Vi var ute en bra stund.

När vi närmade oss vår dörr kände jag en mycket välbekant lukt därifrån. En lukt från mitt förflutna, en annan bekant människa. Ju närmare min lägenhet jag kom, desto starkare blev doften. Det började pirra i kroppen för jag associerade den med en del bus och lek med pojkar  där. Dessutom fanns det en och annan katt att försöka få fart på. Ja det hände massor där hela tiden. Liksom utav sig själv började svansen röra på sig. När jag sen kom in så fick jag äntligen hoppa på dem som jag känt lukten av ända upp i ansiktet.

Min nuvarande familj får jag inte hoppa på, de gillar inte det, men å andra sidan så kommer de ju hellre ner i min höjd, så jag behöver ju inte hoppa på dem alla gånger för att hälsa på dem.

Men sen gick de, de som hade kommit och hälsat på en stund.

Stormatte gick också, utan att jag fick följa med. Då blev jag lite sorgsen faktiskt, och undrade varför jag inte fått följa med. Men då började Storhusse prata med mig och klia mig på magen så det gick över efter en stund. Sen busade vi och lekte lite så då kändes det bättre.


ANNONS
Av Meya - 7 december 2008 22:15


Som jag sa tidigare, idag hände de mycket. En tredje sak som jag var med om idag, och fick "medalj" för (mattes namn på den där saken) av Stormatte, det var att baka pepparkakor.

Hur kan man få "medalj" för det kanske du undrar - eller inte.

Oavsett vilket så ska jag berätta det för dig ändå.

Jag lät nämligen bli att äta upp "pepparkakorna" (det var så de kallades), fast de låg frestande på bänk och bord. Likaså "pepparkaksdegen" (ja den hette tydligen det). Den tittade jag inte ens på, men jag visste att den fanns där. Den luktade gott.

Jag lät också bli att äta upp mattes macka - fast den ramlade ner på golvet och då alltså tillhörde mig.

Jag blev så stolt över medaljen. Du ser väl själv ! Visst är den fin ?

Och du en sak till - den smakade JÄTTEGOTT ! ! ! !


Av Meya - 7 december 2008 17:09


Inte nog med att jag var ute på långpromenad med Storhusse idag. Nu ikväll så trodde jag att Mellanmatte skulle ta en av sina promenader med mig, men jag fick fel, för det blev "en joggingtur" (hette det visst). Jag visste inte vad det var, men när vi kom till en stig där det bara vimlade av lukter och jag ville ta in dem allesammans, så hann jag inte ! Javisst låter det konstigt, men så var det faktiskt. Men det blev väldigt svårt för Mellanmatte hade satt upp ett annat tempo och hon "sprang" med mig, dvs tydligen betydde det att jag skulle röra mig så snabbt att jag inte hann lukta på allt. Attans då ! Till en början gick det väl bra, men efter ett tag började jag blir trött, och tröttare och ännu tröttare. Men jag kämpade på. En liten kort paus blev det i lugnt tempo, men sen gick det fort igen ! Ojojoj det här var jobbigt ! Men det var samtidigt lite roligt för det gick fortare än vad jag är van vid ! När jag kom hem igen så var jag så trött i benen och fruktansvärt törstig !

Men en massa energi tror jag att jag gjort av med idag i alla fall !

Av Meya - 7 december 2008 11:53

Idag var det en händelserik dag !

Först följde jag med husse på en lång och härlig promenad. Jag fick göra av med lite xtra energi, dessutom passade jag på att motionera Storhusse lite också. Vi kom till ett spännande ställe där det var en härlig härva av spännande lukter och annat.

När vi gick in genom grinden så slog en hel massa lukter mot mig. Det luktade lantgård som man kan säga. Jag vet, för jag känner igen några av de lukter som fanns här. De liknade några som jag kännt förut. Det luktade får, kor, en frän lukt som var från gris (enligt storhusse), höns och katter. Utöver dessa fanns en massa lukter från fyrbenta av samma sort som jag, som jag ännu inte träffat. Nosen var i marken en stor dela av tiden. Ibland lät Storhusse lite irriterad när jag ville stanna länge och lukta, och kanske rent av smaka på en särskilt god sak jag hittade där.

Men tydligen var inte det tillåtet. Så typiskt. Nåväl inget att göra åt det. Får väl se om jag kan få med Storhusse eller någon annan hit en dag så jag får fortsätta roa mig kungligt, för jag hann ju inte med alla attraktioner idag. Men spännande var det ! Riktigt spännande !


Av Meya - 6 december 2008 21:40


Jag kan sitta vackert må du tro ! Allrahelst om Stormatte, Storhusse eller Mellanmatte mutar/lockar mig med godis i någon form.

Jag vet precis vad som förväntas av mig när stormatte tar fram en godis och säger : "SITT FINT" ! Då sätter jag mig direkt på bakdelen, ja ungefär som en hare som kollar läget du vet !


Av Meya - 5 december 2008 13:25


Idag på eftermiddagen tog Storhusse med mig på en längre promenad. Vi gick uppför en lång backe, sen mot ett ställe varifrån det kom många och starka lukter. När jag kom närmare så såg jag första bara ett staket, ja det har jag ju sett förut, men det här var ett lågt staket. Storhusse kallade det för "Rasthage för hundar". Jag vet ju som vanligt inte vad det är för något, men jag vet vad det luktar där. Där har det varit en hel massa andra hundar och lekt och busat, det känns på alla lukterna. Där fanns lukter av såväl "tikar" ja det är visst flickhundar, och "hanar" som då alltså är pojkhundar då. Men hör och häpna, för andra gången i mitt liv hos den här familjen, släppte de mig lös i en sådan där "rasthage". Och gissa om det var skoj att springa där ! Jag rusade runt som en tokig för att ta in alla lukter som jag bara kunde. Och ingen ryckte eller slet i kopplet !

Däremot sprang Storhusse runt och busade med mig.

Han lät lite "peppande" när han med jämna mellanrum ropade "KOM DÅ MEYA" och när jag kom så sa han "SÅ DUKTIG HUND" med en glad och trevlig röst. Till slut blev jag så trött av allt springande så jag bara lade mig ner och flåsade. Då kom Storhusse fram till mig och klappade om mig och kopplade mig. Det gjorde inget, jag var helt slut, men jösses vilken rolig stund jag hade haft ! Sen fortsatte vi att gå i sakta mak en stund till innan jag märkte att vi vände hemåt !


Av Meya - 4 december 2008 22:55


Häromdagen höll Stormatte och Storhusse på med något som såg spännande ut och luktade gott så gott ! Jag gissar att det är till mig, eller vad tror ni ? Naturligtvis måste Stormatte testa om jag lyssnade och förstod vad hon sa därav följande scenario. Jag satte mig på kommando och tittade på något som matte höll i handen. Det var något som kallas "pepparkakshus". Det luktar gott i vilket fall som helst oavsett vad det heter, och när matte ställde ner det på golvet så här, så gissade jag att jag skulle få smaka. Men inte förrän hon gav mig tillåtelse tydligen ! Jag provade att resa mig meddetsamma för att provsmaka, men se då sa stormatte : "NEJ inte röra" ! Självklart lyssnade jag, ja ni ser ju själva. Vad som inte kom med på bilden var att jag fick äta upp ett träd som var på "pepparkakshus brickan". Enligt Stormatte därför att det gått sönder. Glad var ju jag. Men sen fick jag inte mer. Lite synd, men spännande var det !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se