Direktlänk till inlägg 3 januari 2009

Ahh en härlig promenad !

Av Meya - 3 januari 2009 13:20


Idag på eftermiddagen när Gammelmatte kom med kopplet till mig och Oskar så sa Oskar "Nu ska vi ut och promenera".

När jag frågade hur han visste det svarade han att det brukar Gammelmatte nästan alltid göra ungefär den här tiden på dagen, då är det oftast mest behagligt ute och dessutom dagsljus.

"Spännande" tänkte jag och började vänta på att Gammelmatte skulle klä på sig klart. Mycket riktigt, det blev promenad, och en lång sådan.

Här var det nya spännande dofter överallt att lukta på, och jag skvätte lite varstans där det var något intressant.

Efter ett bra tag märkte jag att Gammelmatte blev lite irriterad över att jag skulle stanna och skvätta som "en annan hanhund" som hon uttryckte det. Även Oskar undrade varför jag gjorde det. Jag vet inte svarade jag, det bara blir så.

 "Ska du till och löpa" frågade Oskar ?

 "Nej sa jag, inte vad jag vet". "Det är bara något jag är van att göra."

 "Ja du luktar ju inte precis löptik" menade Oskar.

 "Nej sa jag jag vet det".

 "Men sluta nu fråga en massa, fortsatte jag sen lite smått irriterad.

 "Jag bara gör så här, vad ska du göra åt det ?" frågade jag sen Oskar.

 "Inget antar jag" svarade Oskar.

Sen lufsade vi på jämte varandra ett tag under lite putt tystnad. Men jag "skvätte" inte på rätt länge därefter.

När jag inte tänkte på det så mycket, så behövde jag inte "skvätta" lika ofta upptäckte jag.

 Gammelmatte gick på i en lagom takt. Ibland när jag ökade farten lite så sa hon bara "Sakta" så lugnande jag ner tempot lite, för så gör min familj också där hemma. Jag vet ju inte vad det betyder, men när tonen är lugn så saktar jag liksom bara ner.

Det var en skön promenad. Dessutom hade jag ju sällskap av Oskar. Lite busade vi, men inte så mycket.

Väl hemma igen så var jag törstig, och tydligen Oskar också, för när Gammelmatte kom med vatten skålen var han först framme. Helt ok för mig, jag kunde vänta en stund. Medans vi drack hörde vi hur Gammelmatte tog med sig min andra kompis ut. Jag kallar henne "Lillungen". Hon är en 10 månaders boxervalp. Ibland vill jag leka med henne och ibland tycker jag hon är jobbig. Men det är ju så det kan vara ibland.

Av någon anledning ville inte Gammelmatte att jag skulle busa med henne just nu, så jag bara gnällde lite igenkännade och viftade på svansen till henne när hon gick förbi. Hon svarade och sa att hon gärna skulle vilja busa just nu med mig, men får tydligen inte göra det för Gammelmatte.

De blev borta en bra stund och jag slumrade till lite så jag vet inte hur länge de varit borta. Men jag vaknade när de kom tillbaka.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Meya - 29 april 2011 19:15

Här händer det massor, men matte eller ngn annan berättar inget för er ! Jag kan ju börja med att berätta att vår lilltjej har blivit 7 månader nu och vuxit en hel del. Sedan har det varit påsk, och då var vi hos Carries matte. Jag fick busa med ...

Av Meya - 11 oktober 2010 08:15

Fick gå ända från lizs hem och upp till stallet, de var skoj, gick in i stallet och blev instoppad i en box en stund tillsammans med de där killkompisarna ni vet rätt skoj faktiskt vi lekte mycket i den boxen hehe... sen gick stormatte iväg med mig o...

Av Meya - 9 oktober 2010 20:30

Idag på kvällen fick jag gå långprom. upp till de s.k. säva stallet de var trevligt, fick gå prom. med matte och husse och lill matten (ni vet den lilla nykomligen och nya familjemedlemmen Michaela heter hon visst sött namn va?) + mina hundkompisar o...

Av Meya - 9 oktober 2010 08:00

Idag på morgonen fick jag gå lång lång prom. först fick jag gå med mattes mamma och liz och Puffy till en hage långt ifrån stallet medans liz och Puffy (www.Puffy005.bloggagratis.se) gick in i hagen och leta efter hästarna som de så fint kallade dom ...

Av Meya - 15 augusti 2010 16:45


Ja nu har hon kommit vår nya familjemedlem. Men hon var både liten och skrynklig tyckte jag nog, men luktade gott gjorde hon. Som ni förstår så har en rätt fullt upp då. Tänk allt som denna lilla tjej ska lära sig ! Men ännu är det lite tidigt att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se