Alla inlägg under januari 2009

Av Meya - 21 januari 2009 14:43


Imorse kom Stormatte upp, tittade på mig och på vår skafferidörr som stod öppen. Jag undrade vad hon tänkte just då..........

Jag hade inte varit i skafferiet för jag vet att jag inte får. Men det visste ju inte hon för hon hade sovit. Däremot kan jag bli frestad, men jag fixade det med.

Det var nämligen så att igår kväll gick Storhusse och lade sig sist i familjen. Vad han då inte tänkte på var att han lämnat skafferidörren öppen = lätt att komma åt "mat" för mig. Dessvärre har jag i den här familjen lärt mig att jag inte ska röra resten av flockens "mat" om jag inte har tillåtelse till det.

I natt hade jag inte tillåtelse. Visst var jag in i köket några gånger och luktade på den öppna skafferidörren, men jag rörde inget. Jag får inte. Det förstod Stormatte nu och om det var därför eller av någon annan orsak som hon satte sig ner och gosade med mig, bara sådär, det vet jag inte. Men hon var i alla fall nöjd - med något. Det märktes.


ANNONS
Av Meya - 20 januari 2009 13:12


Idag tog Stormatte med mig ut på promenad. Det var skönt ute men lite halt. Stormatte och jag gjorde en rätt lång promenad och det fanns en massa spännande lukter överallt. Jag utforskade alla av intresse.

När vi efter en lång stund var nästan hemma så sa Stormatte till mig att gå bredvid henne, hela tiden. Då var det slut på avluktandet.

På långt avstånd såg jag en liten hund och hans matte. Han sa först inget, men när vi kom närmare så började han härja. Jag blev lite putt. Men Stormatte var ju lugn och så så jag fann ingen anledning att bråka. Men när vi nästan möttes då hade jag fått nog och gjorde ett försvar mot den där lilla jycken. Då blev inte Stormatte glad. Hon tittade på mig med väldigt arga ögon och sa "NEJ FY !" samtidigt som det tog stopp i kopplet. Jag kom av mig. Men jag märkte att Stormattes uppmärksamhet redan var någon annanstans än hos den där lilla hunden, så då fanns det ändå ingen anledning att bråka med den. Den lilla hunden blev tyst och sa inget mer.

Stormatte gick vidare och jag med. Sen var det skönt att komma hem och få lite mat i sig.


ANNONS
Av Meya - 19 januari 2009 23:05


Sen gick vi in och hämtade Storhusse också, och gick ut en sväng alla tre. Storhusse försökte ta några bilder men de blev så dåliga, så det hoppade vi över. Istället blev de snöbollskrig, Stormatte mot Mig och Storhusse. Jag fångade de flesta snöbollarna i luften, men några träffade Storhusse. Men gissa om jag tyckte det var roligt ! Jösses ja, vi kunde ha fortsatt länge till.


Av Meya - 19 januari 2009 22:20


Stormatte och jag har precis varit ute på en promenad. Det var jobbigt. Dels gick Stormatte fortare än vanligt, och dels så var hon hela tiden uppmärksam på vart jag var. Hon bara måste ha varit det, för så fort jag försökte gå före henne, utan att ha fått kommandot, så reglerade hon in mig till sin sida. Inte genom ryck i kopplet, men genom att helt enkelt vända sig om och gå åt ett annat håll. Antingen vänster eller höger, sakta ner farten och nästan stanna eller vända sig helt om och gå i en annan riktining.

Var jag då inte bredvid och med, så blev det ett ryck i kopplet just av att jag inte var uppmärksam nog. Det tog max 3 gånger, sedan gick jag bredvid eller bakom Stormatte. Jag måste ju ha koll på henne. Då var det enklast att gå bredvid eller bakom där hade jag bra koll på vart hon tänkte ta vägen, och det kändes mest behagligt. Men när jag väl gick där jag tydligen skulle då var det mysigt. Då kliade Stormatte mig bakom öronen eller klappade om mig.


Av Meya - 18 januari 2009 19:32


Ja usch det säger jag bara. Det här med att löpa är inget roligt. Idag var första dagen för min löpning säger Stormatte. Hur kan hon veta det ?

Jag själv vet bara att det luktar konstigt och jag känner mig "smutsig" och bara måste tvätta mig hela tiden. Dessutom så får jag inte gå vart jag vill, jag får inte hälsa på vem jag vill, men framförallt jag måste står ut med gliringar från hanhundar som jag träffar på avstånd. Det hörs ju lång väg vad de snackar på för sätt, ja utom en, han verkade vara en gentleman. Men eftersom jag inte tilläts hälsa på honom så fick jag aldrig ta reda på om första intrycket var korrekt eller inte.

Ta t ex en annan hanhund jag mötte häromdagen, en pudel var det. Vet du vad han sa ?

"Aha tjejen du luktar intressant - ska vi lattja runt lite ?"

Han var så frånstötande så jag blev skitförbannad. Men då blev Stormatte den som tog itu med det.

Hon bad hans Stormatte att hålla i honom bättre och på behörigt avstånd eftersom vi inte ville ha oönskade valpar. Och hon lät definitivt som om hon menade det också.

Sen sa hon till mig, när han gått förbi, att uppföra mig bättre.

OK tyckte jag, men han var ju faktiskt otrevlig.


Av Meya - 17 januari 2009 19:15


Äntligen blev det en längre promenad, men med Stormatte. Hon kom hem för några timmar sedan och tog ut mig på en mysig promenad. Det var rätt skönt. Vi gick en sväng i dalgången här i närheten. Där fanns det lite spännande dofter.

Av Meya - 17 januari 2009 15:10


Idag blev det ingen längre promenad, i alla fall inte hittills. Det verkade som om alla tyckte det var kallt. Javisst det är rätt svalt om nosen, men det gör väl inget ?

Varken Storhusse eller Mellanmatte tog sig tid för långpromenad.

Stormatte var "på jobbet" och Mellanhusse (fast han brukar sällan göra långpromenader med mig) var hos en kompis.

Av Meya - 16 januari 2009 14:11


Japp nu är Mellanmatte hemma det märks. Idag var vi ut på en vanlig rastpromenad, trodde jag i alla fall. Men det visade sig att den blev en enda träningspromenad.

Mellanmatte hade godis med sig, det märkte jag och jag var tvungen att ha koll på henne istället för alla andra runtomkring. Det var urjobbigt. Men hon gav sig inte så ville jag ha godis, ja då skulle jag ha stenkoll på Mellanmatte, annars blev jag utan. Ja en är ju svag för godis, så vad hade jag för val ? Jag höll koll på henne och följde henne. Hon traskade på och var nog troligen i andra tankar för vi gick in i en helt ny trappuppgång, och där var det ju tvunget att nosas av.

Mellanmatte sa bara till mig

"Lägg av, vad är det som luktar så spännande nu då. Här går du ju varje dag, flera gånger om dagen så kom nu", och så ryckte hon lite i kopplet.

Vad nu då tänkte jag, ett nytt ställe och jag får inte kolla lukterna. Taskigt ! Sen tittade Mellanmatte på den dörr där hon tänkt gå in. Tydligen stod där ett helt annat namn än vad Mellanmatte väntat sig för jisses vad bråttom hon fick ut genom porten och kollade där husnumret.

Sen började hon fnissa lite, hon insåg att hon gått in i helt fel trappuppgång.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se