Alla inlägg under januari 2009

Av Meya - 2 januari 2009 19:32


Stormatte berättade att jag skulle få ut och åka bil idag.

Jag förstod inte då vad hon menade, men eftersom hon lät alert så var det nog något bra. Efter en stund ringer det på dörren. Stormatte sa till mig att sitta ner och vänta, medan hon öppnade dörren. Jag visste redan vem som var där för jag hade redan hunnit tagit reda på vem det var. Jag kände doften av en bekant långt före Stormatte upptäckte att det ringde på dörren. Utanför står den här damen som jag kallar Gammelmatte och som jag bodde hos en kort tag innan jag fick flytta till min andra familj, och sedan till den här familjen. Ni vet hon som har så många skojiga djur att busa med.

Jag blev glad för jag visste att hos henne fanns också två av min bästa kompisar som jag gärna lekte med.

Hon tog på mig kopplet och jag fick följa med henne ut. Men lite snopen blev jag när Stormatte inte följde med. Men det går ju bra ändå.

Sen fick jag följa med hem till "Gammelmatte" i hennes bil.

"Gammelmatte" berättade att det var för att min Stormatte och Storhusse var så hängiga och hade feber. De behövde lite vila och lugn och ro sa hon, så då skulle jag få vara hos henne ett tag, tills de piggnat till  lite mer.

Hon är snäll "Gammelmatte", men hon är sträng. Dessutom pratar hon ofta med mig. Jag förstår ju inte allt hon säger, men jag hör ju om hon är glad, ledsen, arg eller stressad. Så det brukar inte bli några missförstånd där särskilt ofta.


ANNONS
Av Meya - 1 januari 2009 18:16


Äntligen är åtminstone Stormatte uppe lite mer.

 De senaste 3 dagarna har Stormatte, Storhusse, och Mellanhusse bara hasat omkring i morgonrock och tofflor. De har snörvlat, hostat jättemycket, nyst, sovit, och tvingat i sig mat (inte för att jag fattar hur det kan vara svårt att äta) och druckit en hel massa vatten och sk "julmust". Det har bara varit jag och Lillhusse som varit på alerten.

 Stormatte och Storhusse har turats om att sova några timmar här och där. Någon måste ju ta hand om oss andra, och nu de senaste två dagarna har det mest varit Stormatte. Så hon har i alla fall piggnat till lite.

Mellanmatte och hennes "hankompis" har rest till varmare länder och är alltså inte ens hemma.

Vad gäller promenader så har det bara varit jättekorta och för det mesta lite tråkiga rastningspromenader. Och det går väldigt sakta allting, som i "slowmotion" som jag hörde någon sa att det hette när det gick sååååå saaaakta. När jag tittat frågande på Stormatte så säger hon att de beror på att de är "sjuka och har hög feber". Alla utom Lillhusse och jag.

 Storhusse har visst haft 39,4 (säger stormatte), Mellanhusse har legat mellan 38,7 - 39,7 och Stormatte har haft runt 38,5 - 39,1 säger hon.

Det säger inte mig så mycket men det kan förklara varför inget skrivits här på flera dagar. Nu hoppas jag att Stormatte verkligen är på bättringsvägen.

 Men jag blev lite orolig nu på kvällen, för då höll hon på att tappa balansen - ja det såg i alla fall ut så för hon grep tag i en bänkskiva och höll sig uppe. Just nu sitter jag här med huvudet i hennes knä, bara för att se att allt är ok. Men lite orolig blir man ju, för jag har ju inte sett dem så här hängiga och underliga förut. Nej nu ska jag nog följa Stormatte till sängen, så hon kan lägga sig ordentligt. Storhusse och Mellanhusse är uppe just nu så nu är det Stormattes tur att sova.

Vi hörs !

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se