Senaste inläggen

Av Meya - 18 december 2008 17:00


Ännu en gång sa Stormatte "Sök" och jag som nu visste att det betydde gottis sprang runt i köket på måfå, men jag hittade inget.

Men tydligen hade jag inte ansträngt och engagerat mig tillräckligt. För när jag verkligen började söka med nosen, då fångade jag upp en lukt av Gott godis. Men vart var den ? Jag svepte som en dammsugare runt mattan men kunde inte komma på , förrän plötsligt när jag "lyfte" på mattan så kom jag åt den sista godisbiten. Smarrigt värre. Och så kul det var ! Både Stormatte och jag gillade att leka så här.ANNONS
Av Meya - 18 december 2008 14:40


Ja idag var det ockspå en dag med ett tufft träningspass. Den här gången var det Storhusse som bestämde träningspasset. Jag låg som vanligt i köket och såg att han åt på något och blev ju lite sugen jag med. Men när jag frågade så sa Storhusse "NEJ Meya" "Inte tigga". Så jag lade mig ner och lyssnade mest på vad de i vardagsrummet gjorde. Sedan gick jag och tittade efter. När jag kom tillbaka var Storhusse tråkig och satt vid datorn, så jag lade mig ner vid hans fötter, som vanligt.

Då tar Storhusse fram något ur en "kakburk" som luktar jättegott, och vet ni, han lägger det på min tass! Hur ska jag göra nu tänkte jag och tittade frågande på Storhusse.

"Nej Meya, inte röra" sa han då i en vänlig men rätt bestämd ton, så jag lät den där godsaken ligga där på tassen. Då kommer Stormatte med kameran förstås, och då passar jag på att försöka ta den där godbiten. Men Storhusse var vaksam. "NEJ MEYA" "Inte röra den" säger han i en mycket bestämd ton. Matte fotar och vet ni vad Storhusse gör då ? Jo utöver att locka mig med en "pepparkaka" ja den hette visst så den där godbiten, så lägger han en saftig "lussebulle" framför mina tasssar.

Nej tänker jag, nu orkar jag snart inte mer. Det är så svårt, så svårt att inte äta upp de där godsakerna. Men eftersom Storhusse och Stormatte bestämmer, så gör jag som de säger. Stormatte fotar det också.

Sen äntligen får jag ett varsågod. ÅH vad glad jag blir, men för att vara riktigt säker så sneglar jag på Storhusse och han säger "VARSÅGOD"  i en vänlig ton så då förstår jag att jag faktiskt får ta den där "Pepperkakan".

"Lussebullan" den tog Storhusse själv han. Sen får jag en till "Pepparkaka" vad glad jag blir.


ANNONS
Av Meya - 17 december 2008 21:24


Idag genom gick jag ett jättejobbigt prov och lärde mig en läxa, som jag nog inte glömmer på ett tag.

Storhusse höll på med något i köket, han sa till Lillhusse att han "bakade". Jag vet ju inte vad det betyder, men det jag vet är att det efter ett tag i den där varma, och lite läskiga saken, så luktade det så frestande gott att jag knappt kunde härda ut. Jag gick fram flera gånger och sniffade omkring i köket. När Storhusse sedan tog ut den där saken ur den där varma, "ugnen" heter den visst, så var jag först för jag trodde jag skulle få smaka av den. Men icke då. Däremot Storhusse, Lillhusse och Mellanhusse tog för sig. Men det var inte till mig sa Storhusse.

De gick och satte sig i "vardagsrummet" ja där den där burken med bilder och ljud på är, "TVn" kallas den visst.

De var upptagna och då passade jag på, för nu kunde jag inte vänta längre. Så jag tog och hämtade den där väldoftande saken från skärbrädan och började äta upp den. Jag gjorde inget fel - trodde jag.

Storhusse kom ut i köket med en väldig fart och lät jättearg på rösten när han pratade med mig. Jag viftade lite försiktigt på svansen, för jag ville få honom på bättre humör. Han blev bara argare och skällde på mig. Sedan fick jag sitta alldeles själv i ett rum. När jag försökte gå in till min "flock" blev jag bestämt förvisad därifrån. Jag försökte flera gånger. Varje gång blev jag lika bestämt förvisad därifrån - av alla.

Nu började jag förstå att jag nog gjort fel och jag antog att det hade med den där väldoftande saken att göra, den som jag tog utan att ha fått tillåtelse. Jag lade mig på mattan och försökte vara glad varje gång någon kom förbi, men ingen pratade med mig, ingen tittade på mig, ingen klappade mig.

Sen hörde jag Stormattes steg i trappen och for upp. Kanske hon ville hälsa på mig. Förhoppningsvis reste jag mig och mötte henne i dörren. Men hon tog ingen notis om mig utan vände sig direkt till husse och frågade

"Jaså, har hon gjort dumheter nu igen ?" Jag förstår inte vad det betyder, men av någon anledning så förstod Stormatte att jag gjort något jag inte fick.


Senare på kvällen kom det stora provet.

Stormatte tog fram den där väldoftande saken och ställde den en bit framför nosen på mig. Aha tänkte jag, nu ska jag ta den. Men när jag närmade mig den så ställde sig Stormatte ivägen och sa ett väldigt bestämt "NEJ". Jag hajade till, men försökte ändå. Då gick Stormatte närmare mig, och jag kände mig tvungen att backa undan. Sedan förde hon den där väldoftande saken ännu närmare min nos. Återigen försökte jag smaka men trodde jag måste vänta på varsågod, så jag satte mig. Men inget varsågod kom och Stormatte stod kvar, sen flyttade hon sig åt sidan och jag väntade, men trodde det betydde "Varsågod" så jag närmade mig "brödet" som det visst kallades. Genast var Stormatte där och knuffade till mig med knäet, samtidigt som hon sa "NEJ" ännu mer bestämt. Hon puttade "brödet" närmare mig, och närmare mig, och ännu närmare mig. Snart var det nästan precis under min nos. Åhhh vad svårt det var att låta bli att röra det. Då puttade Stormatte "brödet" ännu närmare under min nos, och så nära att jag nästan inte visste vart jag skulle vända mig för att inte lockas.

Till sist gav jag upp, vände mig bort och lade mig ner utan att ens snegla på "brödet". Inte ville jag titta på Stormatte heller. "Brödet" var Stormattes jag ville inte röra det.

Då sa Stormatte att jag var "jätteduktig" med en glad och trevlig röst. Det kändes det bra. Stormatte lät jätteglad och nöjd i rösten och det kändes skönt. Jag fick nästan sitta i hennes knä. Hon pratade och gosade med mig. Så mysigt. Det var det värt.

Jag ställdes inför ett svårt prov, och klarade det !


Av Meya - 17 december 2008 13:51


Ja det blir det nog idag. Alla i familjen verkar vara där de ska, och själv låg jag och slappade bland skorna !

Stormatte springer omkring emellannåt och hämtar "kaffe", Storhusse läser tidningen och dricker te. Mellanhusse drog iväg till "skolan" i en väldig fart då Stormatte lade an en arg ton till honom. Lillhusse är i "skolan" och Mellanmatte snackade imorse om att hon skulle till "jobbet".Av Meya - 16 december 2008 23:10


Halloj därute ! Hoppas ni haft en bra dag. Nu har jag precis varit ute med Storhusse på en kvällspromenad och vi passade på att busa lite också. Så nu är det nog sovdags.

Sov gott allesammans !


Av Meya - 16 december 2008 17:38


Nej idag är väl ungefär som vilken dag som helst, åtminstone ännu så länge.

Jag var ut en sväng med mellanhusse innan frukost och det var mysigt. Han gosar alltid med mig.

Sedan satt jag nästan i Stormattes knä en stund på förmiddagen, min storlek till trots. Hon satt vid sin "dator" där ville jag också vara en stund, när jag ändå hade tillfälle.

Nu är det snart dags för middag hör jag, ja för mig alltså. De andra har redan ätit och sitter lite utspritt.


Av Meya - 15 december 2008 23:59


Storhusse var den som lade sig sist idag. Så han tog ut mig på en sen kvällspromenad. Det var skönt. Vi gick en runda i lugn takt och det var mycket bahagligt ! Nu ska jag sussa - så Natti Natti.


Av Meya - 15 december 2008 21:40


Idag fick jag busa en stund med Mellanhusse ! Vi hade dragkamp i kopplet då alltså. Det var lite roligt faktiskt, men Mellanhusse var lite stark och vann ibland och ibland vann jag. Men det kan vara att Mellanhusse "lät mig vinna" också. Han höll i koppplet och jag tog tag i det med munnen och drog, för allt vad jag orkade. Jag gjorde även små ryck i kopplet med munnen för att se om han tappade balansen, men icke då. Han stod stadigt ! Skojigt var det. Hoppas vi busar en stund imorgon också !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se