Senaste inläggen

Av Meya - 15 december 2008 14:54


Idag tog Mellanmatte på sig träningsskorna. Sen lockade hon på mig, och då förstod jag att det var dags för en runda i "joggingspåret".

Inte mig emot för jag hade försökt få Stormatte, Lillhusse, Mellanhusse, och Storhusse att busa med mig, men det var lönlöst. Ingen av dem var leksugen. Så nog ville jag få komma ut och röra på mig. Så jag följde glatt med.

Det första varvet gick ju utan problem. Så vad ska vi göra nu då tänkte jag. Då fortsatte Mellanmatte ett varv till, ja det var ok det med. Lite trött blev jag men inte särskilt mycket.

Sen blev det ett tredje varv också, då började jag tycka det var tråkigt, och mest släpade mig runt. Mellanmatte tyckte det var lite jobbigt eller trist (vet inte vilket) så hon började busa med mig så jag skulle orka hänga med. Då gick det av bara farten in på det fjärde varvet, men då började benen tröttna lite. Återigen försökte Mellanmatte "peppa" mig, men jag kände att det nog blivit lite för mycket så jag orkade inte riktigt. Men med lite uppmuntran och "kasta pinne" så tog vi oss runt om än i lugnare tempo, även detta fjärde varv. Men jag var trött efteråt.

Jag tar en tupplur på vardagsrumsmattan och vilar en stund.


ANNONS
Av Meya - 14 december 2008 23:55


Ja inte var det så tokigt att få lite extra nattamat innan det är sovdags. För sovdags är det. Jag fick just en smarrig morot av Stormatte att tugga i mig. Det är så gott må ni tro ! Testa själv !

Stormatte har varit på "badrummet" och luktar friskt och husse håller på att packa ihop sina saker för att kunna lägga sig han också. Han har suttit och läst en bra stund. Nu ska en sova !

Natti Natti alla därute !ANNONS
Av Meya - 14 december 2008 22:38


Efter ett bra tag hörde jag Lillhusse och Storhusse i trappan. Då blev allt bra igen. Lillhusse sa att det hade "Julpysslat" hos mormor. Det var skojigt tydligen för Lillhusse hade massor att berätta. Strax efter kom Stormatte.

Stormatte tog ut mig på en av våra populära lukta av promenader. Den var lugn och det var skönt ute. Det var dock lite kallt om nosen, men det gjorde ju inget. Sen på kvällen fick jag en sån däringa prasslig sak runt halsen. Undrar om Stormatte tyckte jag såg ut som en "Julgran" ?

Jag ville gärna leka med den, men se det fick jag inte. Attans också !
Av Meya - 14 december 2008 20:26


Efter en stund hörde jag bekanta steg i trappen. Det var Mellanhusse som kom, det var jag helt säker på. Men det dröjde innan han kom och hälsade så jag började gnälla lite försiktigt. Men sen överföll jag honom i pussar och glädje. Äntligen nu har jag sällskap igen. Mellanhusse tog ut mig på promenad på en gång och det kändes skönt, för lite var jag i behov av det, även om det inte var akut. Sen fick jag mat av honom också och det var ju inte alls dumt. Jag var hungrig kände jag.

När jag varit inne en bra stund och Mellanhusse som vanligt placerat sig i sitt rum, så tyckte jag miog höra fler bekanta steg. Ahhh det var Mellanmatte som kom hem, det kände jag på lukten av hennes "parfym", ja det kalls tydligen så det hon har på sig för att dölja sin vanliga doft, trots att den är den bästa i hundnosen.

Jag blev glad att se henne och hon var gladare idag än tidigare i veckan. Men sen skulle hon in i sitt rum, och tydligen var det något där som gjorde henne irriterad, för jag kände hur hennes irritationen öka, men mest luktade det stress. Det var obehagligt.

Hon pratade med någon i den däringa "telefonen", någon som hon lät arg på. Mellanmatte var upprörd ända tills  Storhusse kom hem. Då, så småningom, lugnade Mellanmatte ner sig och var mer avspänd Mellanmatte som pratade med mig.


Av Meya - 14 december 2008 19:08


Idag var jag ute en bra stund med Storhusse på eftermiddagen. När vi kom in igen så var Stormatte och Lillhusse inte kvar hemma, de hade gått ut någonstans. Jag kände doften av dem redan i trappuppgången.

Storhusse låste dörrarna och sedan gick han också ! Nu var jag helt ensam hemma. Det kändes väldigt konstigt. Jag försökte öpnna dörren för att få lite sällskap och lite kul med "marsvinen", men se det gick inte för sig. Det var låst till dem. Jag försökte och jag försökte, men nej det gick inte att komma in. Jag beklagade mig lite, men tröttnade eftersom ingen hörde mig så jag gick och lade mig igen på favvomattan. Ja det var väl bara och vänta tills de kom tillbaka igen.


Av Meya - 14 december 2008 09:47


Klockan 9 väcktes jag av lillhusse som hade bråttom upp att se på "adventskalendern". Han tycker den är lite tråkig men han vill veta vilken lucka som ska öppnas. Storhusse och Stormatte har inte stigit upp än, men de är påväg hör jag.

Själv börjar jag bli lite hungrig, ska se om jag hittar ngt i min skål kanske. Nähä inte det.

Kanske lillhusse kan bjuda på något ? Så jag går fram till honom och buffar på honom.

"Näe Meya vad gör du", säger han i en förebrående ton sådär som bara 6 åringar kan, medan han äter en smörgås. Jag tittar lite på honom och lägger mig sen på mattan i vardagsrummet och inväntar Storhusse eller Stormatte.

Ahh där kommer de. Stormatte har redan kläderna på sig och inom några sekunder går vi ut. Härligt att få sträcka lite på benen och ta en nypa luft. Det blev ingen långpromenad, bara sån där rastning som det kan vara ibland. Sen kom jag in och då hade Storhusse fixat "FRUKOST" Härligt !

Men vad nu när jag skulle ta för mig så sa Stormatte:

"Nej Meya - sitt ner !"

Javisst ja jag ska ju sitta innan jag får gå och äta. Jag glömde bort mig. Sorry. Ska skärpa mig !Av Meya - 13 december 2008 18:47


Idag hade visst Stormatte bestämt sig för ett träningspass med mig. Det blev väldigt jobbigt, för samtidigt som jag skulle lyssna på henne, så kom en massa hundar förbi med jämna mellanrum, och då måste jag ju kolla in dem. Den första hunden vi mötte var en ung hund och hon sa inte mycket. Men jag blev lite irriterad och fräste till henne.

Då blev matte arg på mig och lät väldans bestämd på rösten så jag tyckte det var bäst att lyssna.

Nästa hund vi mötte var en stor svart hane. Han var jättearg och hans husse sa inte till honom alls. Han bara skulle bråka på mig och naturligtvis svarade jag och blev irriterad. Då lät Stormatte riktigt arg på rösten, så jag gjorde som hon sa gick snällt bredvid henne och blängde bara på den där andra hunden. Men raggen på mig var rest för jag var rätt osäker på den där hunden. Sen fortsatte vi vår promenad under "nådiga former". Jag kände att Stormatte var irriterad, men jag förstod inte riktigt varför. Vi gick in i en stor hage, det var staket runt hela den, och där fick jag sniffa runt lite. Stormatte var lugnare nu men det kändes som hon hade bestämt sig för något.  Stormatte tycktes ha bestämt sig för att låta mig jobba lite idag. Så vi satte igång. Det blev "dressyrträning" för hela slanten.

Det var "sitt", "fot", "ligg", "stanna", "hit" och sen om igen. Stormatte svängde åt alla möjliga håll och ibland sprang hon ifrån mig så det var inget annat att välja på än att följa med i hennes tempo. Jag visste bara vad vissa av orden hon sa betydde. Men ibland ville jag bara inte lyssna på henne fast jag visste vad de betydde de ord hon sa. Då kom en korrigering och ett ryck i kopplet. När jag i ren häpenhet satte mig, så fick jag en ordentlig klapp och med en trevlig röst sa matte att jag "var duktig". Jag tolkade det som att jag gjort något bra. Så när jag visade att jag lyssnade så fick jag ännu mer "bra". Det kändes inte så dumt.

Då var det roligt.

När vi kom hem var jag rätt trött i huvudet och Stormatte lät också nöjd med mina framsteg. Väl hemma fick jag en morot det är gott, och även vatten, för jag var så törstig.


Av Meya - 13 december 2008 12:40


Ska vi sluta leka redan. Jag som så gärna letar godis. Men matte sa att det räckte nu så då får jag väl acceptera det. Men kanske jag kan inbjuda henne till lite mer lek om en stund ? Jag ska se om jag kan fundera ut något bra. För korvbitarna jag letade reda på var riktigt goda !Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se