Senaste inläggen

Av Meya - 13 december 2008 12:10


Idag hade vi lite roligt jag och Stormatte. Storhusse och Lillhusse skulle träffa "tomten". Jag vet inte vem det är, men tydligen är det någon som alla barn/valpar träffar till Jul. Medan de var och träffade den där tomten, så lekte matte "Hitta godis" med mig. Den leken gillar jag.

"Hitta godis" innebär som jag berättat i ett tidigare inlägg att någon av mattarna eller hussarna gömmer godis, som jag sen ska leta reda på. Det är ju en baggis för mig som har en bra nos. Men tydligen tycker i alla fall Stormatte och Storhusse att det är roligt att leka den leken. De påstår att jag "tränar hjärnan" vem nu det är. Den enda jag vet att jag tränar det är matte som får springa omkring och gömma godiset, medan jag sitter utanför en stängd dörr och väntar.


Men vi hade jätteskoj Stormatte och jag. Och jag var snabb må du tro.ANNONS
Av Meya - 13 december 2008 11:24


Här hörs det med jämna mellanrum nämna "lucia". Vet ni vad det är ? Ja själv har jag inte en aning, men jag antar att det har med en sak som är relativt tung och har lysande små lampor på sig. Vår är dessutom klädd i det där som kallas "glitter". Det har jag kommit i kontakt med i ett tidigare inlägg.
Stormatte tränade mig i att sitta stilla med den på huvudet. Undrar varför. Förmodligen för att hon tyckte jag passade i den - vad vet jag ?

I o f är jag ju rätt fin i den, men ändå.


ANNONS
Av Meya - 12 december 2008 23:35


Det är så lugnt här just nu. Det är bara Storhusse, Stormatte och Lillhusse hemma. Både Mellanmatte och Mellanhusse har gått till "några kompisar". Rätt skönt faktiskt. Lillhusse fick några xtra pussar på näsan av mig idag. Han bara skrattade och sa att det "kittlades".


Idag på kvällen tog Stormatte med mig på en riktigt lång och spännande promenad. Det regnade en hel del, men jag brydde mig inte och Stormatte tycktes inte ha något emot det hon heller. Hon bara traskade på i lagom lugn takt. Vi började hemikring som vi brukar. Sedan fortsatte vi förbi "rasthagen" jag besökte för några dagar sedan.

Plötsligt kom vi in på en "stig" (kallas det visst) där jag "joggat" med Mellanmatte.

Den följde vi länge och jag fick nosa omkring hur mycket jag ville. Det var så skönt. Allt luktar ju så spännande, så det känns bra att få ta in dofterna i lugn och ro ibland.

Sen kom vi närmare "centrum" påstod matte - vem nu "centrum" är. Där fick jag syn på ett gäng Stormattar och några med hundar. Naturligtvis ville jag hälsa på dem. De var ute på en lucianattpromenad tillsammans berättade en av hundarna - en golden retriver. Det var flera stycken mattar och några hussar där, men bara ett fåtal hundar. Min Stormatte och jag följde med dem en sväng innan vi vände hemåt.Av Meya - 12 december 2008 17:08


Idag var jag ensam hemma med bara Storhusse och Lillhusse.

Storhusse höll på med något som luktade så gott så det bara vattnades i munnen, medan Lillhusse såg på film eller lekte med sina saker.

Stormatte och Mellanhusse hade försvunnit iväg med varsin kasse. Storhusse sa att de skulle på "gymmet". Fortfarande har jag inte träffat den här "gym" eller "gymmet" som han/hon tydligen kallas. Så jag vet inte hur han/hon är.

Medan husse läste tidningen så kollade jag in det där väldoftande som var i ugnen. Jag satt och tittade på den länge, men inget hände. När husse sedan tog ut den, så kunde jag inte låta bli att försöka smaka.

"AJ" den brändes och jag blev lite rädd för den, för den där saken som Storhusse kunde ta i, men inte jag. Den var varm och det sved lite på nosen. Men fortfarande luktade det så gott.

Efter ett bra tag så kom Stormatte och Mellanhusse hem och Storhusse luktade vått och gott, men Stormatte luktade inte lika gott. Hon luktade som om hon jobbat hårt, ja så där som männskor brukar lukta då. Hon gick in till "badrummet" där jag minns att jag badat också, och kom ut våt och luktade sött. Jag sniffade en stund på henne också.

Efter en stund kom det ännu en människa som jag träffat förut. Hon luktade också som om hon jobbat hårt men med en blandning av hund och katt från kläderna.

Jag blev jätteglad att se henne igen, försökte hoppa för att hälsa. Men sen kom jag ihåg mig lite från förra gången då hon hälsade på, jag fick inte hoppa på henne, för då lät hon arg. Så jag sprang runt henne istället och väntade på att hon skulle hälsa. Men när hon inte gjorde det så satte jag mig bara ner och funderade. Då klappade hon mig och hälsade på mig.

Aha tänkte jag och satte mig igen. Samma sak hände - då klappade hon mig. Rätt mysigt faktiskt.

När de duschat (det heter så tydligen när man kommer ut från badrummet och är våt) så satte vi oss ner, eller de satte sig ner för att äta.

Jag satt också, men jag fick inget. Men jag var nära bordet för det luktade så gott där. Men det fick jag inte för Stormatte, så jag la mig i hallen istället.


Av Meya - 12 december 2008 13:14


Idag var jag ut på en lunchpromenad med Mellanhusse som är ledig från skolan idag. Det händer inte så ofta, men desto roligare blir det. Vi var inte ute i flera timmar, även om jag gärna hade varit ute längre, men vår promenad var tillräcklig just nu, för jag själv hade bråttom in att äta lunch.

Stormatte påbörjade lunchen när jag gick ut nämligen. Det hördes.Av Meya - 11 december 2008 23:25


Jag blev jätteglad när jag hörde Stormatte komma hem. Jag hörde hennes röst på långt håll, långt innan hon ens var i närheten av vår "port". Som svar på Storhusses fråga om "vem hon pratade med", så sa hon "AK". Jag vet inte vad eller vem det är, men Stormatte lät glad på rösten när hon pratade, så jag skyndade mig att möta henne i dörren. Hon tog med mig ut på en skön promenad. Jag hittade en masssa nya dofter som jag bara måste få sniffa på. Stormatte hade ingen brådska tydligen för hon stod bara lugnt och väntade. Jag kände att hela hon verkade lugn och avspänd. Så skönt det kändes jämfört med tidigare spända atmosfär med Mellanmatte idag. Den var jobbig. Nej nu ska jag snart knoppa tror jag, för Stormatte och Storhusse ser ut att vara påväg till sängen. Suss gott allihopa !Av Meya - 11 december 2008 18:48


Ja det har det varit idag. I alla fall sedan Storhusse gick hemifrån. Stormatte var på "jobbet" som jag inte vet vem det är, Storhusse är på "kurs" som jag inte heller vet vem det är, Lillhusse har åkt till sin "farmor och farfar" då innan Storhusse gick iväg ikväll. Mellanmatte kom hem tidigt och jag ville hälsa, men hon bara fräste till mig, och sa åt mig att gå och lägga mig, men jag ville ju bara hälsa på henne, jag hade ju inte sett henne på hela dagen ! Men mellanmatte var så arg och irriterad i rösten och gnällde på allt jag gjorde. Så tråkigt, för jag gjorde ju inte henne något. Nej jag förstår inte varför. Men jag störde henne inte i onödan om man säger så.

Mellanhusse kom hem efter ett tag och han var mysig idag också och gosade mycket med mig. Det gillade jag, så det var väl en ljusglimt ändå, likaså promenaden med Storhusse innan han gick.

Nej idag vänder jag rumpan till alla surpuppor ! Usch för såna !Av Meya - 10 december 2008 22:08


Ja jag kan räcka vacker tass också ! Allt för lite godis vet du ! Se själv.

Jag gillar sån't här det är lite skojsigt faktiskt.

Nej du nu ska jag ut på promenad med husse. Sen ska vi sova. Vi kanske höres imorgon igen ? Natti Natti !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se