Senaste inläggen

Av Meya - 10 december 2008 18:30


Ja idag var ju en av de där vanliga dagarna när inget särskilt händer, trodde jag ja. Storhusse och Lillhusse har varit hemma idag. Lillhusse är tydligen "förkyld". Stormatte såg jag bara imorse, sen var hon försvunnen. Hon gick till något som tydligen hette "jobbet". Jag vet inte vem det är, men en sak märkte jag, när matte kom hem från den där "jobbet" så luktade hon inte som hon brukar. Konstigt. Det låg någon sorts stark och lite stickig lukt omkring henne. Stormatte sa att hon luktade "klor". Jag vet inget om vad det betyder, men hon luktade annorlunda tyckte jag och sniffade på henne. Av vad hon själv sa förstod jag att hon varit på "gym" samt "simmat". Simma det har jag också gjort, men inte när det är så här kallt. BRRRR skulle frysa svansen av mig då.

Gym har jag nog aldrig träffat, så honom (eller henne) känner jag inte. Men det spelar ingen roll. Jag nosade av stormatte och lär ju komma ihåg den där lukten om den skulle komma hit fler gånger nu.


ANNONS
Av Meya - 9 december 2008 23:56


Oj nu är klockan mycket förstår jag för matte går och borstar tänderna. Jag tror jag ska gå och knoppa jag med. Vi hörs imorogn.

ANNONS
Av Meya - 9 december 2008 15:39


Usch när jag kom in idag efter "joggingen" så sa Storhusse att jag var "smutsig" igen ! Jag börjar förstå det tonfallet nu eftersom det är andra gången på kort tid som jag måste bada. Men som vanligt var det Storhusse som badade mig, och jag gillade det inte bättre den här gången än den förra. Nej usch. Jag förstår inte varför de inte kan låta mig tvätta av mig själv. Det skulle i alla fall kännas bättre för mig att få sköta det själv. Jag känner mig inte särskilt smutsig. Det stör inte mig att det är lite lerigt under magen, varför tycker Storhusse att jag är smutsig då ? Nej hoppas det dröjer till nästa "dusch" nu !

Av Meya - 9 december 2008 14:31


Idag tog Mellanmatte hand om kopplet efter lunchen, och som vanligt blir jag glad när jag hör rasslet.

Sen förstod jag att det var dags för "jogging" igen ! Dvs inte tid att lukta på allt spännande. Men det gjorde inte så mycket den här gången, för jag börjar nog tycka det är behagligt med dessa joggingturer. Det blir lite högre fart än vanligt. Så nu ger vi oss iväg ! Kanske vi ses i motionsspåret en dag !

Av Meya - 8 december 2008 21:47


Ja ikväll hade vi en myskväll Storhusse, jag och Stormatte. De såg på en ruta med rörliga bilder och en massa ljud och jag fick ligga på gosmattan och vara med jag också. Men jag fick inte "tjuvkika" på matte med bedjande ögon, soffan verkade ju rätt lockande, så jag försökte allt övertala dem att få vara med i den. Men inte med framgång. Hårt för en hund.

De åt de ngt som luktar spännande och när jag fick smaka så var det salta platta saker, jag tror Stormatte kallade det för "chips". Det var gott. Och vet ni - jag fick äta upp resterna i "chipspåsen". Inte alls dumt. Men jag blev väldigt törstig så jag var tvungen att lämna dem ensamma emellanåt och dricka lite vatten. Men oftast passade jag på då en av dem gick ut de med. Då fick vi sällskap och jag missade inget - tror jag i alla fall.


Av Meya - 8 december 2008 19:52


Storhusse och jag tog en promenad idag vid lunchtid - i alla fall sa matte att vi inte skulle vara borta så länge för det var snart dags att äta lunch. Det var skönt. Vi var ute en bra stund.

När vi närmade oss vår dörr kände jag en mycket välbekant lukt därifrån. En lukt från mitt förflutna, en annan bekant människa. Ju närmare min lägenhet jag kom, desto starkare blev doften. Det började pirra i kroppen för jag associerade den med en del bus och lek med pojkar  där. Dessutom fanns det en och annan katt att försöka få fart på. Ja det hände massor där hela tiden. Liksom utav sig själv började svansen röra på sig. När jag sen kom in så fick jag äntligen hoppa på dem som jag känt lukten av ända upp i ansiktet.

Min nuvarande familj får jag inte hoppa på, de gillar inte det, men å andra sidan så kommer de ju hellre ner i min höjd, så jag behöver ju inte hoppa på dem alla gånger för att hälsa på dem.

Men sen gick de, de som hade kommit och hälsat på en stund.

Stormatte gick också, utan att jag fick följa med. Då blev jag lite sorgsen faktiskt, och undrade varför jag inte fått följa med. Men då började Storhusse prata med mig och klia mig på magen så det gick över efter en stund. Sen busade vi och lekte lite så då kändes det bättre.


Av Meya - 7 december 2008 22:15


Som jag sa tidigare, idag hände de mycket. En tredje sak som jag var med om idag, och fick "medalj" för (mattes namn på den där saken) av Stormatte, det var att baka pepparkakor.

Hur kan man få "medalj" för det kanske du undrar - eller inte.

Oavsett vilket så ska jag berätta det för dig ändå.

Jag lät nämligen bli att äta upp "pepparkakorna" (det var så de kallades), fast de låg frestande på bänk och bord. Likaså "pepparkaksdegen" (ja den hette tydligen det). Den tittade jag inte ens på, men jag visste att den fanns där. Den luktade gott.

Jag lät också bli att äta upp mattes macka - fast den ramlade ner på golvet och då alltså tillhörde mig.

Jag blev så stolt över medaljen. Du ser väl själv ! Visst är den fin ?

Och du en sak till - den smakade JÄTTEGOTT ! ! ! !


Av Meya - 7 december 2008 17:09


Inte nog med att jag var ute på långpromenad med Storhusse idag. Nu ikväll så trodde jag att Mellanmatte skulle ta en av sina promenader med mig, men jag fick fel, för det blev "en joggingtur" (hette det visst). Jag visste inte vad det var, men när vi kom till en stig där det bara vimlade av lukter och jag ville ta in dem allesammans, så hann jag inte ! Javisst låter det konstigt, men så var det faktiskt. Men det blev väldigt svårt för Mellanmatte hade satt upp ett annat tempo och hon "sprang" med mig, dvs tydligen betydde det att jag skulle röra mig så snabbt att jag inte hann lukta på allt. Attans då ! Till en början gick det väl bra, men efter ett tag började jag blir trött, och tröttare och ännu tröttare. Men jag kämpade på. En liten kort paus blev det i lugnt tempo, men sen gick det fort igen ! Ojojoj det här var jobbigt ! Men det var samtidigt lite roligt för det gick fortare än vad jag är van vid ! När jag kom hem igen så var jag så trött i benen och fruktansvärt törstig !

Men en massa energi tror jag att jag gjort av med idag i alla fall !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se