Senaste inläggen

Av Meya - 7 december 2008 11:53

Idag var det en händelserik dag !

Först följde jag med husse på en lång och härlig promenad. Jag fick göra av med lite xtra energi, dessutom passade jag på att motionera Storhusse lite också. Vi kom till ett spännande ställe där det var en härlig härva av spännande lukter och annat.

När vi gick in genom grinden så slog en hel massa lukter mot mig. Det luktade lantgård som man kan säga. Jag vet, för jag känner igen några av de lukter som fanns här. De liknade några som jag kännt förut. Det luktade får, kor, en frän lukt som var från gris (enligt storhusse), höns och katter. Utöver dessa fanns en massa lukter från fyrbenta av samma sort som jag, som jag ännu inte träffat. Nosen var i marken en stor dela av tiden. Ibland lät Storhusse lite irriterad när jag ville stanna länge och lukta, och kanske rent av smaka på en särskilt god sak jag hittade där.

Men tydligen var inte det tillåtet. Så typiskt. Nåväl inget att göra åt det. Får väl se om jag kan få med Storhusse eller någon annan hit en dag så jag får fortsätta roa mig kungligt, för jag hann ju inte med alla attraktioner idag. Men spännande var det ! Riktigt spännande !


ANNONS
Av Meya - 6 december 2008 21:40


Jag kan sitta vackert må du tro ! Allrahelst om Stormatte, Storhusse eller Mellanmatte mutar/lockar mig med godis i någon form.

Jag vet precis vad som förväntas av mig när stormatte tar fram en godis och säger : "SITT FINT" ! Då sätter jag mig direkt på bakdelen, ja ungefär som en hare som kollar läget du vet !


ANNONS
Av Meya - 5 december 2008 13:25


Idag på eftermiddagen tog Storhusse med mig på en längre promenad. Vi gick uppför en lång backe, sen mot ett ställe varifrån det kom många och starka lukter. När jag kom närmare så såg jag första bara ett staket, ja det har jag ju sett förut, men det här var ett lågt staket. Storhusse kallade det för "Rasthage för hundar". Jag vet ju som vanligt inte vad det är för något, men jag vet vad det luktar där. Där har det varit en hel massa andra hundar och lekt och busat, det känns på alla lukterna. Där fanns lukter av såväl "tikar" ja det är visst flickhundar, och "hanar" som då alltså är pojkhundar då. Men hör och häpna, för andra gången i mitt liv hos den här familjen, släppte de mig lös i en sådan där "rasthage". Och gissa om det var skoj att springa där ! Jag rusade runt som en tokig för att ta in alla lukter som jag bara kunde. Och ingen ryckte eller slet i kopplet !

Däremot sprang Storhusse runt och busade med mig.

Han lät lite "peppande" när han med jämna mellanrum ropade "KOM DÅ MEYA" och när jag kom så sa han "SÅ DUKTIG HUND" med en glad och trevlig röst. Till slut blev jag så trött av allt springande så jag bara lade mig ner och flåsade. Då kom Storhusse fram till mig och klappade om mig och kopplade mig. Det gjorde inget, jag var helt slut, men jösses vilken rolig stund jag hade haft ! Sen fortsatte vi att gå i sakta mak en stund till innan jag märkte att vi vände hemåt !


Av Meya - 4 december 2008 22:55


Häromdagen höll Stormatte och Storhusse på med något som såg spännande ut och luktade gott så gott ! Jag gissar att det är till mig, eller vad tror ni ? Naturligtvis måste Stormatte testa om jag lyssnade och förstod vad hon sa därav följande scenario. Jag satte mig på kommando och tittade på något som matte höll i handen. Det var något som kallas "pepparkakshus". Det luktar gott i vilket fall som helst oavsett vad det heter, och när matte ställde ner det på golvet så här, så gissade jag att jag skulle få smaka. Men inte förrän hon gav mig tillåtelse tydligen ! Jag provade att resa mig meddetsamma för att provsmaka, men se då sa stormatte : "NEJ inte röra" ! Självklart lyssnade jag, ja ni ser ju själva. Vad som inte kom med på bilden var att jag fick äta upp ett träd som var på "pepparkakshus brickan". Enligt Stormatte därför att det gått sönder. Glad var ju jag. Men sen fick jag inte mer. Lite synd, men spännande var det !


Av Meya - 4 december 2008 20:58


Idag var det tydligen en sådan där "måste dag" igen. Den här gången gällde det "kloklippning". Jag vet vad det gäller när jag får se "den sk klotången". Den gillar jag inte alls, för den gör ont ! Det har mina tidigare erfarenheter lärt mig !

Men för att börja från början. Jag visste inget om vad som skulle hända förrän mellanmatte tog fram något som kallas "munkorg" och satte den på min nos ! Då förstod jag att det skulle komma något hemskt som jag inte gillar alls. I några av mina tidigare hem har jag bl a haft en sådan på mig när det gäller kloklippning. Stormatte sa något till mellanmatte och då tog mellanmatte av "munkorgen". Vad snopen jag blev. Sen såg jag att stormatte tog fram klotången och sa till mig att lägga mig ner med sin bestämda, men rätt lugn röst. Eftersom jag inte ville bråka så gjorde jag som hon sa, om än tveksamt.

Då tog hon min ena baktass och börjad nypa mig i klorna. Men det gjorde inte ett dugg ont ! Då slappnade jag av lite och lät henne ta de andra klorna på baktassen också. Sen tog nästa baktass på samma sätt. Det gjorde inte heller ont !

Sen kom hon till framtassarna och det gillade jag inte alls så jag lyfte huvudet och satte tänderna avvaktande mot hennes hand. Hon sa bara "NEJ MEYA LIGG STILL" med sin lugna bestämda röst och jag låg stilla, men väldigt avvaktande.

Mellanmatte satt bredvid och hjälpte till att hålla tassen då det behövdes. Hon lät lite upphetsad, elelr nervös i sin röst när hon sa "BRA MEYA, DUKTIG FLICKA".

Då sa stormatte något till henne med sin lugna röst och genast blev mellanmattes röst också lugnare. Det var ju inte farligt så här långt tyckte jag. sen plötsligt så slutade stormatte klippa klorna och började klia mig på magen istället. Mmmm det var mysigt. För att hon skulle kunna klia lite mer, så lade jag mig på rygg med framtassarna i luften och stormatte kliade på. Sen helt öförberett tog hon min andra framtass och skulle klippa de klorna. Jag lyfte huvudet igen och lade nosen lite avvaktande mot hennes hand. Matte fortsattte bara prata med sin lugna röst och sa till mig att det inte gör ont alls. Och att dte inte heller kommer att göra ont. jag förstod ju intre vad hon sa, men jag förstod av hennes tonfall att jag bara skulle lita på henne, för det gjorde inte ont alls. Och det var så skönt. Sen när hon tydligen var klar, vet du vad jag fick då ? Jag fick "PIZZA" ! Du kommer väl ihåg mina öveningar med "PIZZA" tidigare. Sedan lät både stormatte och mellanmate så glad och alerta på rösterna och klappade mig massor och sa snälla saker, så jag blev på lite bushumör jag. Men först slukade jag pizzan helt och hållet !

Av Meya - 3 december 2008 09:37


Idag när Mellanmatte kom in genom dörren, så blev jag jätteglad och ville gå ut på en gång med henne. Jag hade ju varit ensam en stund nu, och jag var kissnödig. Jag ville ju hellre ha sällskap än var ensam. Hon sa "LUGNA NER DIG" så ska vi gå ut en stund med en bestämd men glad röst, och naturligtvis lyssnade jag ! Som jag lärt mig i den här familjen så satte jag ner rumpan direkt på golvet och fick kopplet på mig. Sen gick vi ut. Det blev en lång promenad med Mellanmatte idag, och den blev spännande ! Hon tog med mig till något som tydligen kallas "rasthage". Det var en hage med en massa spännande lukter i, det kände jag på långt håll ju och jag var jätteivrig och ville dit. Vi gick in i hagen och döm om min förvåning när Mellanmatte släppte loss mig i den där "rasthagen" ! Jag fick springa runt utan koppel - Jiiipppiiii ! ! !

Där var det en massa spännande lukter överallt och jag var fullt upptagen en lång stund med att fånga in dem allihop. Sen hörde jag Mellanmatte ropa på mig och då jag vände mig om såg jag att hon ville leka "ta den DÅ" !

Hon höll i en pinne som hon när jag tittade på henne slängde iväg. Hurra det var ju skoj det här. Jag rusade efter den tog den i munnen, men släppte den sen, utan att tänka mig för, när jag hittade en ny spännande lukt. Då ropade Mellanmatte på mig igen och jag mindes plötsligt pinnen. Men vart var den nu då ? Jag letade en lång stund, sedan så fick jag upp ett spår efter den. Glatt tog jag den och gav den till Mellanmatte. Det var lite skojigt för hon blev jätteglad. Sen kopplade hon mig och vi gick en sväng till innan vi styrde stegen hemåt. Det var skönt för jag var så törstig nu !


Av Meya - 2 december 2008 19:22


Har du gjort det någon gång ? Visst är det hemskt ? Jag fick göra det idag efter cykelturen.

Mellanmmatte och Storhusse påstod att "jag var såå smutsig" vad nu det betyder. Det enda jag märkte är att jag kände mig lite varm och törstig ! Men det här blev lite lurigt vetdu.

Först lockade de in mig i "badrummet" (dit går tydligen alla tvåbenta med jämna mellanrum, och ibland kommer de ut och är blöta, det droppar vatten från dem, eller så luktar de - lite speciellt). Sen tog båda två tag i mig och lyfte upp mig och placerade mig i en vit låda utan lock ! Där ville jag ju inte vara, så jag försökte ta mig ut, men det var så halt i bottnen på "lådan" så jag lät bli för jag kom ändå ingenstans. Sen kom en massa vatten från ingenstans och blötte ner mig ! Hua vad otäckt, så jag försökte ruska av mig vattnet. Då sa storhusse bestämt "STÅ STILL !"

Jag blev så paff att jag kom av mig. Sen höll Mellanmatte i mig medan Storhusse blötte ner mig ännu mer. När han stängde av vattnet så tänkte jag ruska av mig vattnet igen, men det gick ju inte. Då har han sött luktande kladd i händerna och kletar in mig med det. Bläh äckligt, smakade illa gjorde det också !

Men sen så kom ngt behagligt - jag tror det kallades "massage" det var skönt. Jag glömde för en stund bort den där kletiga geggan han haft i min päls. Jag stod alldeles stilla. Genast hörde jag en vänlig ton i hans tonfall när han sa "DUKTIG TJEJ". Så jag fortsatte att stå still tills gnuggandet var över. Då kom vattnet igen och jag rycktes bryskt tillbaka till det våta obehagliga vattnet. Måste ruska, måste bara få ruska av mig lite, bara lite. Men nej då Storhusse höll fast mig så jag kunde inte. Sedan plötsligt så släppte han taget i mig - och YES NU FÅR JAG RUSKA - tänkte jag och tog sats !

"NÄNÄ INTE HÄR" här hör jag storhusses röst säga till mig ! Så tar han tag i mig och bär ner mig på golvet. Han tar en tygtrasa, "handduk" hette den visst, och torkar mig lite i pälsen. Sedan får jag ruska av mig. Då skyndar storhusse och mellanmatte sig ut genom dörren och låter mig vara kvar där inne på badrummet. Jag bryr mig inte så mycket precis då, jag måste bara få ruska av det där våta, bort från mig och min päls ! Men när det är borta så vill ju jag också komma ut. Jag beklagar mig lite lågmält och de släpper ut mig. Men jag måste bara ruska ur det våta ännu mer, jag tycks ju aldrig torka ! Hoppas jag inte behöver vara med om det här fler gånger !


Av Meya - 2 december 2008 18:10


Idag tog mellanmatte ut mig på promenad - ja i alla fall trodde jag att det skulle bli det. Men istället släpar hon med mig till ett rum utanför lägenheten där hon tar fram en tvåhjulig sak, cykel kallades det visst. Den tar hon med sig när vi går ut genom ytterdörren, sen sätter hon sig på den, och tror att jag ska följa med ! Men det vete katten om jag har lust med. Men hon övertalar mig och ivär bär det, om än med misstänksamhet från mig ! Visserligen har jag varit med om liknande förr men inte i den här familjen. Men hon håller ett lagom tempo, så jag joggar med bredvid - som det tydligen förväntas att jag ska göra, för hon säger hela tiden "BRA - DUKTIG TJEJ" i ett lovande tonfall. En bit går det bra, men så får jag syn på en annan hund på andra sidan av cykeln som jag vill hellre hälsa på och glömmer mig, springer framför cykeln och cykeln ramlar om kull och mellanmatte också. Då rycker hon i kopplet och låter arg och som om hon är ynklig och säger

"VAD ÄR DET DÄR FÖR DUMHETER ? FY !"

"HÄR SKA DU VARA, VID MIN SIDA, OCH DU SKA LYSSNA PÅ OCH FÖLJA MIG - BARA MIG JUST NU !" "LÄGG AV MED SÅNT DÄR !"

Jag lyssnar på henne och förstår inte vad hon säger, men hon låter som om jag gjort något fel ! Vadå jag ville ju bara hälsa på hunden, inte tänkte jag på att cykeln var med då heller, och inte på att hon höll i mig heller. Nej den där "cykeln" verkar allt lite vinglig den !

Nåväl vi fortsatte "cykelturen". Efter en stund började jag bli lite trött, och då plötsligt fick jag syn på en annan hund som jag ville hälsa på, men precis när jag tänkte springa till den, ryckte det till i kopplet och jag kom av mig. Javisst ja mellanmatte blev ju arg den föregående gången, så jag stannade till och det kändes bekvämare, men sen ropade den andra hunden på mig och jag försökte ta mig dit, omkull föll "cykeln" igen, och mellanmatte med, om möjligt lät hon ännu argare nu och jag kände att det var bäst att inte bry sig om hunden. Mellanmatte klev återigen upp på cykeln och sa till mig att jogga bredvid. Vi mötte lite senare ännu en hund, men när mellanmatte sa "NEJ" så följde jag henne istället. Då kom en mycket gladare tonfall i henne och hon sa "DUKTIG MEYA, SÅ SKA DET SE UT -BRA".

Det var ju myckjet trevligare att höra henne glad, så jag joggade glatt vidare, men var rätt trött nu, och mellanmatte cyklade bredvid men i sakta tempo.

Där välbekant omgivning, nu vistte jag att vi snart "var hemma igen". Så skönt !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se