Senaste inläggen

Av Meya - 27 november 2008 14:37


Stormatte och Storhusse hade åkt iväg med bilen och jag var ensam hemma. Mellanmatte var visst "på jobbet" och Lillhusse och Mellanhusse var "i skolan". Ja inte för att jag vet vilka "skolan" och "jobbet" är, men jag visste att de inte var hemma i alla fall. Hur som helst så var dte bara jag, och marsvinen här.

Eftersom jag visste att marsvinen var i Mellanhusses rum igen (där de var första kvällen när jag kom - om du minns) så tänkte jag att det kunde vara kul och hälsa närmare på dem. Det hade jag ju inte hunnit ännu ! Så jag tog chansen.

Även om dörren var stängd så vet ju en annan hur man öppnar den. Det lärde jag mig hos min allra första familj när de stängde in mig vid ett par tillfällen. Så sagt och gjort - jag öppnade den. Marsvinen var ju jättespännande och de började springa runt i buren.

Min jaktlust vaknade och jag började springa jag med, men runt buren efter att han puttat ut den lite grand.

Plötsligt for ena sidan på marsvinsburen upp (fråga mig inte hur), och jag kom närmare. Ett marsvin kom ut. Sen minns jag inte så mycket hur resten gick till, jag var upptagen. Men plötsligt står stormatte i dörren och ser på mig med jättearga ögon. Dessutom låter hon arg, och skickar ut mig från rummet. Just som det var så roligt kom hon och förstörde det !

Sen tar hon på mig kopplet och placerar mig i samma rum som marsvinen, men så fort jag vill gå fram och fortsätta där jag slutade så rycker det i kopplet. Det gör att jag inte kommer fram till marsvinen, och till sist tappar jag intresset och ger upp. Då kommer kopplet av och jag skyndar mig mot buren igen.

Då hörs Stormattes arga röst igen så kommer Mellanmatte och hon låter orolig. Sen kommer Storhusse och han låter också orolig. Sist i raden kommer en människa jag känner sedan tidigare och hon var sträng mot mig, hon låter inte heller som vanligt.

Jag börjar känna mig väldigt olustig. Det här var ngt nytt. Men jag lyssnar när Stormatte säger till mig, och går ut från rummet till hallen, där jag helst sover, och lägger mig där.


ANNONS
Av Meya - 27 november 2008 10:32


Hittills har väl allt varit ok här hos den nya familjen, men idag var det inte det för mig. Mellanmatte och jag var ute på promenad när jag såg några hundar på avstånd. Eftersom jag inte kände dem så skällde jag för att höra om de kunde presentera mig. Sen morrade jag för de kunde inte vara trevliga för jag kände hur Mellanmatte blev så konstigt spänd. Det reagerar en ju på. När jag morrade så ryckte Mellanmatte i mitt koppel så det kändes i halsen, så jag sa aj, men hon lät arg på rösten och tittade på mig med arga ögon. Så jag vågade inte höra efter hur det egentligen var med de andra hundarna.

När jag bara gick jämte Mellanmatte efter den episoden, så klappade hon om mig och lät mycket trevligare på rösten. Det gillade jag. Men jag funderade lite på vad hon tänkte på strax innan.


ANNONS
Av Meya - 26 november 2008 23:55


Nu är klockan tydligen mycket för stormatte går och borstar tänderna. När hon kommer tillbaka så ropar storhusse på henne. Sen ropar han på mig, och naturligtvis kommer jag ! Då ger han mig något som jag gillar starkt, men som jag inte fått tidigare i den här familjen, något som han kallar för "morot". En "morot" har en stark färg och luktar gott, men smakar desto godare. Jag tar den glatt och lägger mig i hallen och tuggar i mig den. När den är slut, inte ens smulor kvar, så går jag och frågar om en till. Då får jag en av stormatte, sen bländar hon mig med något, tydligen kallades det för kamerablixt. Dock stör den inte mig, men jag märker den !


Av Meya - 26 november 2008 16:27


Ja den var lite lugnare än den första, för nu tror jag att jag börjar första att den här familjen inte gillar och ogillar samma saker som jag.

Igår fick jag skäll för jag tog och städade ur en skål som stod på diskbänken med mat i - dock inte med samma smak som min. Det var ngt kletigt och sött, jag tyckte Mellanmatte sa risgrynsgröt, men jag vet ju inte vad det var, men gott smakade det. Dock var det uppenbarligen inte populärt att jag åt upp den. Storhusse, Stormatte och Mellanmatte blev arga på rösten. Det kändes obekvämt, men ack så god geggan var.


Av Meya - 25 november 2008 19:07


Idag kom stormatte och Storhusse bärande på två stora kartonger med saker i. Jag blev jättenyfiken och ställde mig på bakbenen för att se lite bättre, men då sa husse "NER MED DIG" och han lät bestämd, så då ställde jag mig på golvet och väntade på att få se vad det var för något i de där "kartongerna". När de ställde ner dem var jag först framme och nosade och tittade på allt som låg i de där "kartongerna". Storhusse sa att "Det var Julpynt" vad nu det är för något.

 Stormatte fick hjälp av mig att plocka fram det där som då alltså kallades "Julpynt". Det var rätt roligt faktiskt !

Jag fick bära "Julklockorna" till Stormatte. Det var skojigt. Men när jag ville leka med dem så sa matte "NEJ" med den där bestämda rösten, som jag måste lyssna på. Så då var det bara att låta bli att leka med dem.

Men det var jätteroligt när jag fick leka med "glittret" istället. Ja du vet väl säkert vad det är för något, men jag har aldrig varit med om något liknande. Den här "prylen" prasslade, kittlades och var rätt lång.


Av Meya - 25 november 2008 12:21


Inatt sov jag i det sk "masters bedroom", dvs i min Storhusse och Stormattes rum. I samma rum sov även en liten kille (på två ben alltså då) som var jätterolig att leka med. Jag kallar honom för "Lillhusse".

Enligt Stormatte så var han 6 år, inte för att jag vet hur gammalt det är, men kanske du som läser vet ?

Dessvärre tyckte inte "Lillhusse" - och inte Stormatte och Storhusse heller för den delen - om när jag slickade honom i ansiktet och ville leka med honom.

Men han skulle ju pysslas om tänkte jag. Han var ju som en valp - tyckte jag av någon anledning. Så jag tyckte det var lite synd att jag inte fick pyssla om honom och leka med honom som jag hade hoppats. Valpar vill ju leka visst vill de väl det ?


Av Meya - 24 november 2008 16:17


Inatt sov jag här för första gången i mitt liv. I sällskap hade jag en pojke på 17 år och hans två marsvin. Men marsvinen fick sedan flytta ut eftersom jag tycker det är jätteskoj när de springer runt i buren sin, och gärna vill se det hela tiden. Det blir lite fart och jaktlusten tänder till.

Jag tyckte det var jättesynd att min sovkamrat tog ut dem till ett annat rum. Men det värsta var att jag inte visste vart jag skulle hitta dem nästa gång jag hade tråkigt.


Av Meya - 23 november 2008 13:10


Hej där ute i bloggvärldens universum. Här är en blogg med en fyrbent huvudperson - jag Meya. jag är en blandras hund på 2 år.

Jag är just nu hos en ny familj, som jag hoppas blir min sista. Jag har haft en tuff uppväxt och fått flytta från olika hem alldeles för ofta, med tanke på att jag faktiskt bara är 2 år gammal. Innan jag kom till min nuvaranade familj så bodde jag hos en annan trevlig familj i något år. Där fanns till en början två andra hundar, sedan blev det tre andra hundar och så jag då. Men det blev kanske lite många på en gång för mig. Jag är inte särskilt stresstålig nämligen, utan jag vill hellre ha lugn och ro.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se